Girotti efter att övergången till Talleres blivit officiell: ”Det är ett viktigt steg för mig”

Federico Girotti är klar för Talleres och i en känslosam intervju berättade han om sina tankar efter att övergången blivit officiell.

Talleres president, Andrés Fassi, var först att avslöja, i ett lokalt radioprogram, att affären mellan Talleres och River Plate var i hamn angående anfallaren Federico Girotti. Under torsdagen blev det också officiellt, där huvudpersonen själv berättade om sina känslor kring övergången.

”Detta är ett viktigt steg för mig, men det tar också emot att lämna platsen där jag växt upp. Jag har varit här (i River Plate) sedan jag var 10 år, det är mitt hem. Det var jobbigt att ta farväl av lagkamraterna och alla personer som alltid funnits runtomkring en och som hjälpt mig, att utvecklas, något enormt. Idag lämnar jag som en mycket mer mogen persln tack vare dom”.

Nu blir det istället spel med Talleres som, även dom, ska spela i Copa Libertadores under den kommande säsongen.

”Jag behövde spela och jag ansåg att detta var det bästa alternativet för mig. Jag känner mig glad över beslutet”.

Federico Girotti kommer att tillföra mycket styrka – och kvalité till Talleres anfallsspel. Córdobaklubben behövde en ny nia efter att Mateo Retegui lämnat klubben.

”När Talleres hörde av sig tvekade jag inte, det kändes som det bästa valet för mig”.

Talleres köper loss 50% av Girotti för 2 miljoner dollar.