Pol Fernández: ”Jag är väldigt glad över att dom kunde komma överens och att jag nu är här”

Under onsdagen höll Boca Juniors en presskonferens där deras senaste nyförvärv, Pol Fernández, presenterades för den argentinska presskåren.

Tanken var från början att Pol Fernández skulle ha presenterats i måndags, men pga. dödsfallet med styrelseledamoten Roberto Digón sköts det upp till onsdagen.

Framme vid podiet satt, förutom huvudpersonen Pol Fernández själv, även Jorge Bermúdez och presidenten Jorge Ameal. Det var ett nöjt nyförvärv som levererade sina första uttalanden sedan återkomsten till Boca Juniors blev officiell.

”Detta kom i ett bra ögonblick för mig, fotbollsmässigt känner jag mig bra. Jag vet att jag kommer behöva göra lite extra arbete för att komma upp i samma fysiska nivå som övriga i laget. Detta då dom gjort en väldigt bra försäsong. Jag har också haft en försäsong nyligen, men det var i december och därför tror jag inte att det kommer att kosta mig alldeles för mycket. Till detta adderas min entusiasm över att vara här. Jag förväntar mig att allting kommer att gå bra”.

Pol Fernández kommer tillbaka till Boca Juniors efter att spenderat dom senaste två säsongerna i mexikanska Cruz Azul.

”Med Román (Riquelme) har jag pratat mycket under den här perioden, inte bara om fotboll utan om livet i stort. Det stod tidigt klart att vi har en ömsesidig uppskattning för varandra. När möjligheten dock upp om att återvända så tvekade jag inte. Jag var väldigt nervös kring om det skulle gå igenom eftersom klubbarna pratade med varandra, utan att jag var med, och det var inte i min makt om det skulle gå igenom eller inte. Jag är väldigt glad över att dom kunde komma överens och att jag nu är här”.

Pol Fernández har alltid varit en offensiv – och kreativ mittfältare som kan spela på flera olika positioner. Exakt var någonstans som tränaren Battaglia har tänkt sig sitt nyförvärv vet dock ännu inte Fernández.

”Han har ännu inte sagt specifikt var han vill använda mig. Han vet att jag kan spela på samtliga positioner på mittfältet. Jag kommer hit för att hjälpa laget. Om jag sen spelar till vänster – eller höger spelar ingen roll för mig. Jag siktar på att hjälpa till med det jag kan”.

Detta är Pol Fernández tredje sejour i storklubben. Han har tidigare vunnit såväl ligan – som Copa Diego Maradona och Copa Argentina med Boca Juniors. Dessutom vann han ligan med Racing Club 2019.