Argentina besegrade Colombia efter Lautaros fullträff

Argentina var snäppet bättre än Colombia och vann också mötet med 1–0 efter att Lautaro Martínez gjort matchens enda mål redan under den första halvleken.

Det var upplagt för fest på Estadio Mario Alberto Kempes i Córdoba under tisdagskvällen. Argentina drabbade samman med ett Colombia som alltjämt jagar en VM-plats i Qatar. Välfyllda läktare mötte spelarna när dom promenerade in i på planen och även om matchen, som sådan, inte var den bästa bjöds ändå publiken på såväl mål – som en seger.

Matchens enda mål kom efter halvtimmen när ett inlägg ifrån vänster föll ner på fötterna hos Lautaro Martínez. Inter-anfallaren hade tid på sig att plocka ner den och kunde sedan, med vänsterfoten, skickade dit 1–0.

Annars var Argentina det bättre laget genom hela matchen. Det syntes ganska tydligt att Colombia saknade självförtroende efter att ha gått flera matcher utan varken seger – eller mål framåt. Det största hotet som Colombia hade att komma med var Liverpools senaste nyförvärv, Luis Diaz, som testade Emiliano Martínez några gånger. Detsamma kunde sägas om Miguel Borja, men vid samtliga tillfällen var Argentinas målvakt omutlig.

Argentina tog därmed ytterligare en seger och är nu obesegrade i 29 raka matcher. För Colombias vidkommande ser det oerhört mörkt ut. I skrivande stund befinner man sig fyra poäng bakom Peru, som har kvalplatsen, och fem bakom Uruguay, som är på den sista direktplatsen, med endast två omgångar kvar att spela.

Scalonis landslag ångar vidare – och det finns egentligen ingenting just nu som tyder på att någon ska kunna sätta stopp för deras framfart. Såväl Argentina – som Brasilien ser extremt svårslagna ut för tillfället och båda kommer att gå in till vinterns världsmästerskap i egenskap av guldkandidater.