Argentina tar emot Colombia på Estadio Mario Alberto Kempes i Córdoba

Under tisdagskvällen möter Argentina ett VM-jagande Colombia på hemmaplan i Córdoba och även om Argentina inte har något att spela för betyder matchen ändå en hel del.

Colombia vet hur man sätter stopp för en lång argentinska förlustfri svit. 1993 satte man punkt för Coco Basiles 33 matchers långa svit, utan förlust, genom att besegra Argentina i Barranquilla med 2-1.

Ikväll finns möjligheten att få återuppleva ett liknande ögonblick. Argentina är nämligen obesegrade i 28 raka matcher samtidigt som Colombia jagar en plats i det kommande VM-slutspelet.

Kvällens möte spelas i Córdoba, på Estadio Mario Kempes, och även fast Argentina inte har något att spela om har matchen ändå en viss betydelse. Dels vill man såklart fortsätta sin förlustfria svit, samtidigt som flera av spelarna i kvällens startelva spelar för att i förlängningen ta en plats i den kommande VM-truppen.

Gonzalo Montiel startar t.ex. sin första match i landslaget sedan den avbrutna matchen mot Brasilien under fjolåret. Germán Pezzella och Lisandro Martínez tar hand om mittbackslåset i Cristian Romeros – och Nicolás Otamendis frånvaro.

Samtidigt kan det vara läge att ge Lucas Ocampos lite speltid och testa hur han känns efter sin skada. Paulo Dybala lär starta i anfallet och Juventusstjärnan kämpar verkligen för att få någon form av erkännande i landslaget. I skrivande stund befinner han sig utanför den ordinarie startelvan och måste, på något sätt, övertyga förbundskaptenen Scaloni om att han bör ha en plats.

Förmodad startelva för Argentina: Martínez: Montiel, Pezzella, Martínez, Acuña: Ocampos, Guido Rodríguez, Lo Celso, Di María: Lautaro Martínez, Dybala.

**

För kvällens motstånd står alltså ett Colombia som inte vunnit någon av sina sex senaste matcher och befinner sig just nu utanför platserna till VM-slutspelet i Qatar.

Förbundskaptenen Reinaldo Rueda är en hårt pressad man för tillfället efter förra veckans förlust mot Peru. Han är medveten om att en förlust mot Argentina i afton kan släcka Colombias VM-drömmar en gång för alla.

”Förhoppningsvis kan gud fylla oss med energi”.

Förmodad startelva för Colombia: Ospina: Muñoz, Sánchez, Murillo, Mojica: Barrios, Uribe: Cuadrado, Rodríguez, Díaz: Falcao.

**

Matchen har avspark ikväll klockan 00:30, svensk tid, och kan ses på Viaplay, men även på argentinska TyC Sports och TV Pública.