Javier Correa: ”Dom kommer inte direkt att kasta blommor efter dig”

När Lisandro López nu har lämnat Racing Club är det Javier Correa som ska vara Racings självklare nia under den kommande säsongen. Anfallaren är dock hårt ifrågasatt efter att inte ha producerat tillräckligt med mål sedan han anlände till storklubben.

Som 17-åring var faktiskt Javier Correa nära att uppfylla sin dröm om att få spela i Europa då han provspelade för den portugisiska storklubben Benfica. Dessvärre blev det ingenting av affären utan Correa vände hem och fick spela för den lilla klubben General Paz Juniors istället.

”Ja, jag gick ifrån Benfica till General Paz Juniors. Hur skulle några förolämpningar ifrån läktaren kunna påverka mig nu? Jag gick ifrån att vara nära att skriva på för en klubb med faciliteter som låg i toppen av världsfotbollen till att tvätta mina egna träningskläder – och ta med en filt för att kunna sova på tunnelbanan. Därefter gick jag vidare till Ferro och detta har hjälpt mig att alltid ha fötterna på jorden och inte tro högre om mig själv än någon annan”.

Correa har fått ta emot väldigt mycket kritik sedan han kom till Racing Club under fjolåret. Bristen på mål har gjort att supportrarna ifrågasatt om anfallaren verkligen har vad som krävs för att spela i storklubben.

”Kritiken är inte orättvis. Det är normalt med tanke på den position jag har på planen och pga. den klubb jag representerar. Racing är en storklubb och en tröja som väger. Jag tar det för vad det är. Om du inte gör mål kommer dom att förolämpa dig, dom kommer inte direkt att kasta blommor efter dig. Jag vet hur fantastiskt det är att spela för en klubb som Racing och det som attraherar mig har också sina konsekvenser”.

Huvudtränaren Fernando Gago har dock varit väldigt tydlig med att han tänker satsa på Javier Correa och är inte angelägen om att köpa in flera anfallaren innan den kommande säsongen drar igång. Correa själv trivs också som allra bäst när han får spela i rollen som nummer nio.

”Jag är en nia. Tidigare tyckte jag om att röra mig utanför straffområdet och ut på kanterna, men jag har haft flera tränare som har fått mig att bli mer statisk och utnyttja min energi därframme på bästa sätt. Som en central nia”.

Javier Correa gick aldrig klart skolan utan slutade redan som 13-åring. Nu tar han igen detta och pluggar efter träningarna.

”Jag slutade, rebelliskt, skolan som 13-åring och det ångrar jag idag. Jag säger till mig själv ”hur korkad var du?” eftersom skolan ska ju vara något trevligt. Just nu tar jag onlinekurser, med en lärare som jag fått tilldelad till mig av Racing, och jag gillar det. Men jag tar det också för att jag vill vara ett bra exempel för mina barn, som ibland gnäller över att dom måste göra läxan. Då kan dom se sin pappa som, förutom att spela fotboll, också studerar”.