Argentina vann i Chile efter ett drömmål av Di María

Det blev en uddamålsseger för Argentina, under gårdagen, borta mot Chile i den torra ökenstaden Calama.

Det var ett Coronastukat Argentina som tog sig an ett poängjagande Chile, under torsdagskvällen, i ökenstaden Calama. Gårdagens match bjöd på en intensiv första halvlek där samtliga tre mål också föll.

Alltihop inleddes med att Di María drog på ett elegant långskott redan efter tio minuters spel. Den rutinerade yttermittfältaren har fått en nystart i landslaget under Lionel Scaloni och var en avgörande del när Copa América-titeln bärgades i somras.

Chile hittade dock ganska omgående in i matchen igen efter att Blackburn-anfallaren, Ben Brereton, nickat över Emilano Martínez i Argentinas mål. Chile hade betydligt mer boll än Argentina, men chansmässigt var den första halvleken tämligen jämn.

Argentina hann också med ett ledningsmål innan domaren blåste av halvleken. Claudio Bravo släppte en retur, efter ett långskott ifrån De Paul, och Lautaro Martínez kunde lägga in returen till 2-1.

Under den andra halvleken var det mest Chile som skapade chanser framåt, men Argentina försvarade sig tajt och fick med sig samtliga tre poäng hem till Argentina.

**
Ángel Di María var den som fick högst betyg bland dom argentinska spelarna, efter gårdagens match, och han sa såhär efter segern som innebar att Argentina är obesegrade i 28 raka matcher.

”Vi gjorde en bra match. Vi visste att det skulle bli jobbigt för oss med tanke på den höga höjden och jobbiga resan… lång väntan på flygplatsen och massa andra saker. Vi saknade den bäste spelaren i världen, tränaren var inte heller med och dessutom hade vi flera Coronafall. Men vi vann ändå och fortsätter att utvecklas”.

Nästa match, för Argentinas del, är på tisdag mot Colombia. Den spelas på Estadio Mario Alberto Kempes i Córdoba.