Emiliano Martínez inför dom avslutande kvalmatcherna: ”Vi kommer hit för att fortsätta vinna”

Argentina har fyra VM-kvalmatcher kvar att spela, men trots att laget redan är klara för världsmästerskapet i Qatar finns det inte på kartan att man skulle slappna av i dom sista matcherna.

Emiliano Martínez hade ett fantastiskt fjolår. Han tog klivet över till Aston Villa och glänste i Premier League samtidigt som han vann Copa América – och blev den självklara ettan i det argentinska landslagets mål.

I år stundar ett världsmästerskap i Qatar för Argentinas del. Innan dess ska man dock spela fyra stycken kvalmatcher där den första är mot Chile under torsdagskvällen.

”Vi fortsätter att vara hungriga. Vi kommer hit för att fortsätta vinna och fortsätta att få ihop ett bra sammarbete – både som lag, men också som grupp. Tränaren har sagt till oss att det vi tidigare har gjort är pasé. I år är det ett VM-slutspel och om vi ska komma med måste vi göra vårt bästa”.

Martínez menar också att det är viktigt att få en bra start på 2022.

”Vi kommer att spela varje match som om det vore den sista. Vi måste vara den bästa versionen av oss själva om vi vill nå dom målen vi har satt upp – och detta inleds imorgon”.

Emiliano Martínez blev stor hjälte, för Argentina, i förra årets Copa América.

Torsdagens möte med Chile kommer att spelas i ökenstaden Calama, som är en av världens torraste städer. Dessutom är det på hög höjd.

”Det blir en svår match. Vi har redan upplevt att möta dom i dels Copa América, men även i kvalspelet – båda har slutat 1-1 och det har varit tajta matcher. Nu speciellt på hög höjd och vi vet inte i vilket skick som planen är i, men vi får vänta och se vad som möter oss. Om vi kommer upp i vår bästa nivå, har vi chans att vinna matchen”.

Efter mötet med Chile väntar en hemmamatch mot Colombia, i Córdoba, på tisdag kväll. 

”Vi upplevde det i Copa América när vi spelade 1-1 mot dom över 90 minuter. Dom är svåra. Dom har många duktiga spelare, men vi spelar på hemmaplan, i Córdoba, och vill skänka glädje till publiken”.

Martínez menar också att det är extra speciellt att spela utanför Buenos Aires. Detta då supportrarna ofta är ännu mer taggade på att se landslaget där, än inne i huvudstaden.

”Vi känner en stolthet. Det vi upplevde i San Juan, publikens galenskap och hur dom levde sig in i matchen. Det var en unik upplevelse, då jag aldrig spelat där, och jag vill göra exakt samma sak i Córdoba. Att få möjligheten till att se landslaget spela är något unikt både för supportrarna, men även för oss”.

Fotnot: Argentina möter Chile, natten mot fredag klockan 01:15, svensk tid. Därefter väntar Colombia, natten mot onsdagen klockan 00:30, svensk tid.