Boca Juniors vann Torneo de Verano

Under tisdagskvällen besegrade Boca Juniors San Lorenzo med 1-0 och vann därmed träningsturneringen Torneo de Verano.

Man skulle faktiskt kunnat tro att det var mer än bara en vanlig träningsturnering, som stod på spel, när Boca Juniors och San Lorenzo drabbade samman i La Plata under gårdagskvällen.

Läktaren skakade och tusentals supportrar, till båda lagen, sjöng fram sina lag som om det vore en final i Copa Libertadores. Givetvis smittade det delvis av sig på spelarna.

Det var en jämn match där San Lorenzo stod upp bra och skapade minst lika många målchanser som sina motståndare. Pedro Troglio har, på kort tid, fått igång laget på ett väldigt fint sätt. Känslan är att San Lorenzo kan bli lite av en outsider under den kommande säsongen.

Matchens enda mål, under gårdagen, nickades dit av Luis Vázquez, under slutet av den första halvleken. Han fick förnyat förtroende i tremannaanfallet tillsammans med Zeballos och Salvio.

Segern i sig innebär egentligen inte mer än att Boca fick lyfta en elegant liten pokal och därmed också kunde inleda 2022 med en titel. Trots att det ”bara” var i en träningsturnering.

**
San Lorenzos tränare, Pedro Troglio, var lika delar besviken – som nöjd efter matchen. Nöjd över hur laget stundtals spelade, men samtidigt besviken över resultatet.

”Det var en orättvis förlust. Detta eftersom den första halvleken var allt annat än bra ifrån något av lagen och hade inga skott på mål, bortsett ifrån den frisparken som Torrico räddade och sedan deras mål. Under den andra halvleken hade vi dom bästa målchanserna, medan Boca inte hade ett enda skott på mål. Jag tycker att vi förtjänade något mer idag”.

Troglio var, trots resultatet, ändå nöjd med insatsen.

Troglio avslutade med att poängtera att den andra halvleken lovade mer.

”Vi gjorde tillräckligt för att få en kvittering. Dessvärre blev det inte så, men framtoningen var väldigt bra”.