Facundo Farías stannar i Colón – samtidigt förstärker Santa Fe-klubben ytterligare

Facundo Farías kommer, av allt att döma, att stanna hos Colón även under den kommande säsongen.

Det är glada nyheter som anländer till Colón – och deras nye tränare Julio Falcioni. Anfallstalangen Facundo Farías ser ut att stanna hos Santa Fe-klubben trots att han ryktats till såväl Boca Juniors – som River Plate under detta transferfönster.

Anfallarens frispråkige agent, Martín Sendoa, bekräftar att Farías kommer att stanna i Colón i ett uttalande under söndagskvällen.

”Vad det gäller Farías har vi bestämt att han kommer stannar i Colón, oavsett om Boca eller River dyker upp. Sedan någon månad tillbaka har vi bestämt oss för att vi vill stanna här. Det är redan bestämt”.

Under den kommande säsongen ska Colón spela i Copa Libertadores och därför är detta givetvis väldigt positiva nyheter för föreningen. Mest troligt kommer Farías även att krita på ett nytt kontrakt med klubben och då lär hans utköpsklausul höjas ytterligare.

Senast Colón spelade i Copa Libertadores var 2010 och den gången åkte man ut redan i kvalspelet mot chilenska Universidad de Católica. I år är man däremot direktkvalificerade till gruppspelet och slipper därmed ett trassligt kvalspel. 2019 tog man sig faktiskt hela vägen till finalen av Copa Sudamericana, men föll dessvärre där mot ecuadorianska Independiente del Valle.

Parallellt med dom positiva nyheterna kring Farías bekräftade också Colón sitt femte nyförvärv denna vintern. Detta då man knutit till sig Central Córdobas centrale mittfältare Cristian Vega. Colón köper 50% av spelaren, som samtidigt har skrivit på ett treårskontrakt med föreningen.

Cristian Vega värvas in ifrån Central Córdoba.

Sedan tidigare har Santa Fe-klubben värvat in Pulga Rodríguez, Juan Sánchez Miño, Jonathan Sandoval och Joaquín Novillo.