San Lorenzo klara för finalen av Torneo de Verano – Uvita Fernández matchhjälte

Nicolás ”Uvita” Fernández gjorde matchens enda mål när San Lorenzo besegrade Talleres, under lördagskvällen, och tog sig vidare till finalen av träningsturneringen Torneo de Verano.

San Lorenzo har fått en flygande start under den nye tränare Pedro Troglio. Trots att det ”bara” varit träningsmatcher har laget gett ett avsevärt mer stabilt intryck än under fjolåret. I dom två matcherna som spelats har San Lorenzo dessutom gått segrande ur båda. Segern mot Independiente följdes, under gårdagen, upp med ytterligare en vinst – denna gång mot Talleres.

Matchen som sådan var väl ingenting speciellt att skriva hem om. Talleres hade övertaget under den första halvleken, men det hela jämnade ut sig under dom avslutande fyrtiofem minuterna. Stor matchhjälte blev Nicolás ”Uvita” Fernández som gjorde matchens enda mål i den 87:e matchminuten.

”Planen var svårspelad idag. Vi mötte ett lag som pressade oss väldigt högt. Det viktigaste var att vi fick mer spelrytm inför den kommande turneringen, att vi fortsatte spela bra, fortsatte försöka och utvecklas hela tiden. Det blev en fin seger mot en svår motståndare. Samtidigt finns det alltid saker att korrigera. Vi ville spela finalen och det lyckades vi med. Nu ska vi fortsätta att jobba hårt för att bli ännu bättre”.

San Lorenzo kommer ifrån flera tunga säsonger där den senaste var extra jobbig. Frustrationen bland supportrarna har därför varit extremt påtaglig – något som Uvita Fernández och hans lagkamrater har märkt av.

”Supportrarna är dom som alltid finns där och det är dom som gör detta till en storklubb. Det är möjligt att när dom klagar på oss, att någon tar illa vid sig, men dom uttrycker sig såhär eftersom dom lider och vi förstår dom. Deras support är ovillkorlig. Med detta i åtanke kan vi skämta med varandra, jag gjorde det på sociala medier häromdagen, men det är för att visa att vi är alla tillsammans och drar åt samma håll”.

Uvita Fernández menar också att han själv varit i samma situation, som supportrarna, och känner därför igen deras känslor.

”Jag står bakom supportrarna, jag har också varit där. Jag är supporter till Unión och gick alltid på matcherna när jag var liten. Då skedde samma sak. Man skriker på spelarna för att man vill väcka dom. Det har inget att göra med att man tycker illa om dom. Vi arbetar hårt för att vi vill placera San Lorenzo så pass högt upp som möjligt. Vi hade en dålig säsong ifjol och nu börjar vi om på nytt med nya spelare i laget”.