Benedetto återvänder till Boca Juniors: ”Glad över att jag får återvända till klubben jag älskar”

Drömmen för många Boca Juniors-supportrar har blivit sann – Darío Benedetto återvänder till storklubben efter några år i Europa.

Det har viskats om det ett tag och under dom senaste dagarna har det accelererat än mer. Boca Juniors har varit på jakt efter en nia under flera säsonger och nu har man alltså hittat sin önskespelare.

Darío Benedetto har varit supportrarnas dröm och nu kommer alltså denna dröm att bli verklighet. Huvudpersonen själv bekräftar detta i en intervju ifrån Spanien.

”Jag sa att jag skulle återvända till Boca, på ett eller annat sätt, och nu har jag hållit mitt ord. Jag kommer alltid att vara supporter till denna klubb och nu har jag fått möjligheten att återvända till klubben jag älskar”.

Benedetto kommer närmast ifrån spel med Elche i spanska La Liga.

Benedetto har spelat i Elche sedan förra året då han lämnade Marseille, men tiden i Spanien har varit upp och ner. Oftast har anfallaren fått inleda matcherna på bänken och totalt har det bara blivit fjorton matcher och två gjorda mål för anfallaren i ett Elche som placerar sig på en 15:e plats i tabellen.

”Jag vill söka efter den speltiden som jag inte får i Elche. Jag har fortsatt att stötta laget ifrån den position som jag haft. Jag är nöjd med denna sejour i Elche där jag har lärt mig många saker, och samtidigt är jag glad över att få återvända till klubben jag älskar”.

Darío Benedetto anlände till Boca Juniors 2016 ifrån den mexikanska klubben Club América. Med den argentinska storklubben gjorde han 45 mål på 76 framträdande och vann ligan vid två tillfällen.

Enligt uppgifter i Argentina kommer Benedetto att anlända till Buenos Aires på torsdag morgon och sedan genomgå läkarundersökningen.