Boca-produkten Pochettino om att nu vara i River: ”Det är en dröm”

Tomás Pochettino är ett av River Plates mer intressanta nyförvärv under detta transferfönster och med ett förflutet i Boca Juniors är det givetvis en övergång som kittlar lite extra.

Mittfältaren Tomás Pochettino har spelat 112 matcher i Primera Division – 60 matcher för Talleres, 51 för Defensa y Justicia och en för Boca Juniors. Efter epoken i Talleres gick den sittande mittfältaren till Austin i MLS innan han alltså nu, under detta transferfönster, blev klar för River Plate. Det handlar om ett säsongslångt lån.

”Det är en dröm som jag aldrig kunde föreställa mig skulle slå in. River är det idealiska laget – och platsen som jag vill vara på”.

Tiden i MLS blev ettårig för Pochettinos vidkommande. Austin FC slutade nästsist i Western Conference och var långtifrån att nå en plats i slutspelet. För Pochettinos del blev det många matcher ifrån start och två gjorda mål framåt.

Tiden i MLS blev ettårig för Tomás Pochettino.

Nu väljer han att vända hem till Argentina igen och lagkamraten i Austin, Sebastián Driussi, pushade honom extra mycket till att gå till just River Plate.

”Jag pratade med honom hela tiden. Ha sa till mig: känner du till den personen, eller den och jag vet fortfarande inte vem han pratade om. Han är en galenskap Seba. Han skulle kunna döda för att få vara här (i River Plate)”.

Just Sebastián Driussi har varit på väg hem till River Plate sedan en förlängning med ryska Zenit inte blev aktuellt. Dock slutade det hela med att anfallaren skrev på för amerikanska Austin istället.

För Pochettinos del väntar nu ett 2022 fyllt med stora matcher – och turneringar. River Plate ska försöka försvara sin ligatitel samtidigt som pokalen i Copa Libertadores är ett stort mål för klubben.

”När MLS tog slut packade jag två väskor och reste hem till Argentina. Jag trodde inte att jag skulle vända hem då, men när River hörde av sig tvekade jag inte”.

Pochettino har ett förflutet i Boca Juniors då han fostrades i klubbens ungdomsakademi och gjorde sin seniordebut för klubben. Dock har det aldrig varit aktuellt med en återkomst i Boca.

”Boca har aldrig hört av sig till mig”.

Istället blev det Marcelo Gallardo och River Plate för Pochettino. Faktum är att Rivers tränare haft mittfältaren i sina tankar under flera år och tillslut blev det hela alltså verklighet.