Gonzalo Bergessio: ”Det skulle vara härligt att spela tills jag är 40 år”

Gonzalo Bergessio är tillbaka i Platense efter 17 års frånvaro. Närmast kommer anfallaren ifrån en succéfylld period med den uruguayanske storklubben Nacional.

Det är alltid extra speciellt att återvända till klubben där allting en gång i tiden började. För Gonzalo Bergessio är det många minnen som kommer tillbaka när han nu förbereder sig för den kommande säsongen på Platenses träningsanläggning. Där kan man fortfarande höra hur tågen anländer till tunnelbanan under marken.

”Häromdagen hörde jag tåget under marken när vi tränade. Det passerade nära. Då mindes jag tillbaka på alla dom gånger då jag tog tåget till träningen”.

Som 17-åring gjorde Bergessio debut för Platense under inledningen på det nuvarande millenniumet. Nu, 20 år senare, är han mer än redo för att göra comeback i klubbens färger igen.

”Jag kände att det var rätt läge att komma tillbaka eftersom jag kommer ifrån en period då jag gjort väldigt mycket mål och hållit en internationell nivå. Jag är vid en ålder där jag blivit gammal. Jag får börja ifrån noll igen och bevisa här i Platense att jag kan prestera bra i den argentinska ligan. Framförallt för en förening som jag tycker väldigt mycket om”.

I Club Nacional växte Bergessio ut till något av en klubbikon trots att han bara spenderade fyra år i klubben. Supportrarna tog den målglade anfallaren till sig och ville dessutom hålla en speciell avskedsmatch för honom när kontraktet var slut.

”Supportrarna var fantastiska mot mig. Dom ville ha en avskedsmatch för att kunna ta farväl av mig på rätt sätt. Jag kunde aldrig föreställa mig att jag skulle lämna på det sättet och att supportrarna skulle tycka om mig så mycket. Det var fyra år där jag snittade runt 23 mål per säsong. Jag öste in mål i svåra matcher och sånt gillar supportrar”.

Bergessio har öst in mål för Club Nacional under dom senaste säsongerna.

Gonzalo Bergessio har fyllt 37 år och börjar närma sig slutet av sin karriär. Själv menar han dock att han gärna fortsätter tills han fyllt 40 år.

”Det skulle vara härligt att spela tills jag är 40, men jag kommer bli tvungen att utvärdera efter varje år. Om jag börjar få skavanker eller inte. Jag har aldrig haft några allvarliga skador vilket också har hjälpt mig mycket. Sanningen är den att jag känner mig bra”.

Bergessio har spelat för en rad klubbar i Argentina och under sin senaste vända i landet tillhörde han såväl San Lorenzo som Vélez Sarsfield. Dock blev det inga succéfyllda sejourer. I San Lorenzo fick han aldrig någon kontinuitet och hos Vélez drog Bergessio sig, ganska omgående, på en skada.

Anfallaren blev otroligt populär bland Nacionals supportrar.

Nu är han fylld med nytt självförtroende och minns hellre tillbaka på sin första sejour i San Lorenzo, mellan 2008 och 2009, samt dom fyra åren med Catania på Sicilien.

Platenses supportrar hoppas att 37-åringen har konserverat sin form ifrån tiden hos Club Nacional.

”Jag ska bidra med mål och mycket uppoffring”.