Newell’s Old Boys senaste nyförvärv kallas för Hulken och lyfter 128 kg i bänkpress

Newell’s Old Boys har gjort klart med ett oerhört intressant nyförvärv i den uruguayanske högerbacken, Armando Méndez, som hemma i Uruguay kallas för den Hulken pga. sina enorma muskler.

Den argentinska ligan har fått ytterligare en profil när nu Newell’s Old Boys har värvat in en väldigt spännande spelare ifrån den uruguayanska ligan. Det handlar om den 25-årige högerbacken Armando Méndez, som hemma i Uruguay kallas för Hulken pga. sin imponerande fysik.

Méndez kommer närmast ifrån spel i storklubben Club Nacional och har onekligen imponerande personbästa vad det gäller tyngdlyftning. Han tar bl.a. 128 kg i bänkpress och 188 kg i knäböj. Hans intresse för styrketräning inleddes med att han testade sin pappas vikter, hemma i barndomshemmet, och efter det var han fast.

”Min pappa hade lite vikter och alla snackade alltid om hur muskulös han var. Jag började träna med dom, för att ha något att göra, och sen såg jag hur mina muskler blev större och efter det har jag inte slutat. Tidigare spenderade jag en och en halv timme i gymmet varje dag, men nu nöjer jag mig med 45 minuter. Om jag inte hade tränat upp mig på detta sättet hade jag aldrig nått Primera Division eftersom mina spetskvalitéer är styrkan och snabbheten”.

Méndez har också berättat att han håller sig till en hyfsat strikt kost då han varje morgon, bland annat, äter en omelett bestående av fem ägg och till lunch upprepas samma procedur. Enligt den uruguayanske sportjournalisten Gonzalo Corbo trivs Méndez bäst på högerkanten även om han också har spelat på motsatt sida av planen.

”Méndez har spelat majoriteten av sina matcher (i Nacional) som högerback och har hållit en fin nivå, framförallt i derbyna mot Peñarol. Vid tidigare transferfönster har det anlänt spelare som Ángelo Gabrielli på hans position, men han tappade sedan sin plats till Méndez igen”.

Armando Méndez kom till Club Nacional ifrån Fénix 2019 och har sedan dess varit, mer eller mindre, ordinarie i den uruguayanske storklubben.