Gonzalo Bergessio tillbaka i Platense efter 17 år

Gonzalo Bergessio är tillbaka i klubben där allting, en gång i tiden, började under inledningen på det nya milleniet.

Platenses supportrar fick en fin liten nyårspresent när Gonzalo Bergessio presenterades under gårdagen som ett nytt nyförvärv för klubben. Den 37-årige anfallaren kommer närmast ifrån spel med Club Nacional, i Uruguay, där han öst in mål under dom senaste säsongerna.

Bergessio kom fram i Platense runt millenniumskiftet och debuterade i klubbens seniorlag redan som 17-åring. Här spelade han fram tills 2004 innan flyttlasset gick vidare till Instituto. Under sin sejour i Platense blev det 28 mål på 90 matcher.

Därefter har det blivit en rad klubbyten för den målfarlige anfallaren. Först var det, som sagt, Instituto innan Bergessio gick vidare till Racing Club, Benfica i Portugal och sedan tillbaka till San Lorenzo. Därefter väntade ytterligare ett äventyr i Europa med Catania, Saint-Étienne och Sampdoria innan Atlas i Mexiko blev nästa destination. Efter det hann Bergessio med ännu en vända i San Lorenzo, samt en kort tid i Vélez, innan han tillslut hamnade i Uruguay och storklubben Club Nacional.

I Uruguay har 37-åringen haft ett makalöst bra målfacit genom åren. På 175 matcher smällde Bergessio in 91 mål vilket är mer än ett mål varannan match. Han blev dessutom otroligt populär bland klubbens supportrar och vann ligan vid ett flertal tillfällen. Lägg därtill att Bergessio spelat kontinuerligt i Copa Libertadores och man förstår att Platense fått in ett starkt – och välbehövligt nyförvärv till laget.

Gonzalo Bergessio har öst in mål i Club Nacional dom senaste säsongerna.

I en hälsingsvideo på Twitter önskade Bergessio alla Platense-supportrar ett gott nytt år under gårdagskvällen.