Sacachispas klara för Primera Nacional efter straffdramatik mot Colegiales

Sacachispas säkrade en historisk uppflyttning till Primera Nacional, under lördagskvällen, när man besegrade Colegiales efter straffsparkar.

Det blev spännande när Sacachispas och Colegiales möttes i utkanterna av Buenos Aires under lördagskvällen. Det första mötet, på Sacachispas hemmaplan, hade slutat mållöst och därför var dubbelmötet helt öppet inför gårdagen.

Matchen igår startade bäst för Sacachispas del. Redan efter två minuters spel öppnade bortalaget målskyttet när Diego Molina nickade dit ledningsmålet och firade tillsammans med bortasupportrarna på ena kortsidan.

Colegiales var dock bättre i spelet och kom allt närmare en kvittering ju längre halvleken fortskred. Därför var det inte särskilt förvånande när Federico Martínez kvitterade, strax innan halvtidsvisslan, efter en påpasslig hörnvariant.

Den andra halvleken var sedan lite av ett ställningskrig där båda lagen hade sina möjligheter att ta ledningen. Det hela slutade dock oavgjort och mötet gick till straffar. Väl där blev Sacachispas målvakt, Daniel Monllor, stor matchhjälte med dubbla räddningar och en inslagen straff.

Därmed är Sacachispas klara för Primera Nacional för första gången i klubbens existens. För Colegiales del blev det ytterligare en kvalfinalsförlust, den andra i år, och nu får man försöka samla ihop sig till nästa säsong i B Metropolitana.