Sergio Agüero tvingas avsluta sin karriär: ”Detta är ett väldigt jobbigt ögonblick för mig”

Sergio Agüero meddelade under onsdagsmorgonen att han avslutar sin karriär. Detta pga. dom hjärtproblem han fick i samband med en match för ungefär en månad sedan.

Beskedet var lika väntat – som det var nedslående. Sergio Agüero tvingas avsluta sin spelarkarriär pga. dom hjärtproblem han fick i samband med en match för ungefär en månad sedan.

På en presskonferens under onsdagen meddelade en känslosam Agüero att karriären är över. Med tårar i ögonen förklarade anfallaren sitt beslut.

”Den här presskonferensen är för att meddela att jag beslutat att avsluta min karriär som professionell fotbollsspelare. Detta är ett väldigt jobbigt ögonblick för mig, men samtidigt är jag också glad över det beslut som jag tagit. Min hälsa kommer i första rummet. Ni vet alla redan varför jag tagit detta beslut, det beror på dom problemen som jag fick för ungefär en månad sedan”.

Agüero inledde sin karriär i Independiente.

Agüero vann 21 titlar under sin karriär och spelade för Independiente, Atlético Madrid, Manchester City och Barcelona. Hann vann Copa América med Argentina i somras och är Manchester Citys meste målgörare någonsin. Dessutom var han med och vann Manchesterklubbens första ligatitel på 44 år där Agüero dessutom gjorde det avgörande målet.

På 779 matcher – utspridda på dessa fyra klubbar och landslaget – gjorde Agüero 428 mål. Med det argentinska landslaget vann han, som sagt, Copa América i somras och VM-silver 2014 i Brasilien. På U20-nivå vann Agüero dessutom två VM-medaljer.

Sergio Agüero vann Copa América i somras med Argentina.

”Jag drömde alltid om att spela fotboll. Min dröm var att spela i Primera Division, jag kunde aldrig tro att jag skulle nå Europa. Jag skulle vilja tacka Independiente som formade mig, Atlético Madrid som satsade på mig som 18-åring, till Manchester City som alla redan vet vad jag känner för dom. Jag är väldigt tacksam över hur dom tog hand om mig. Och slutligen till Barcelona som jag visste redan innan var en storklubb och som behandlat mig väl”.

¡Gracias por todo Kun!