Säsongens lag: ”Seriens tveklöst bäste spelare”

Säsongen är över och omgångens lag har publicerats 25 gånger under seriens gång – en för varje omgång. Nu är det dags att ta ut säsongens bästa lag.

Här har jag tagit hänsyn till säsongen i sin helhet och försökt hitta dom spelarna som varit bäst – och jämnast över samtliga 25 omgångar. Det har inte varit helt enkelt, även om många av spelarna kändes ganska givna.

Det som är markerat i blått är säsongens bäste spelare i respektive lagdel. Här under kommer därmed säsongens bästa elva med fem stycken tillhörande avbytare.

Målvakt:

Agustín Rossi. Boca Juniors
Kommentar: I mitt tycke har Agustín Rossi varit den bäste målvakten under höstens ligasäsong. Han har hållit nollan åtskilliga gånger och dessutom visat sig vara oumbärlig i cupspelet där Boca Juniors gick hela vägen. Under hösten blev Rossi också uttagen i Scalonis landslagstrupp vilket vittnar om den kvalité som han har hållit under en längre tid.

Försvarare:

Enzo Díaz. Talleres
Kommentar: Har varit otroligt bra för Talleres del och bidragit såväl offensivt – som defensivt under säsongens gång. Ifrån sin ytterbacksposition har Díaz genererat fyra mål och lika många assist. För mig är han given i säsongens bästa elva.

Nahuel Tenaglia. Talleres
Kommentar: Precis som Díaz har Tenaglia varit otroligt nyttig i det offensiva spelet, för Talleres del, trots sin roll som försvarare. Totalt blev det tre mål och två assist för Tenaglias del. Flera av dessa mål har också varit enormt viktiga för Córdobaklubbens del. Utöver detta har Tenaglia visat upp ett fint försvarsspel och överglänst Juan Komar i mittförsvaret.

Robert Rojas. River Plate
Kommentar: Rojas har i mitt tycke varit säsongens bäste försvarare. Han har utvecklats något enormt och enligt mig är Rojas den viktigaste komponenten till att Gallardos River släppt in minst antal mål i hela serien tillsammans med Boca Juniors.

Robert Rojas (t.v) har varit seriens bäste försvarare under höstsäsongen.

Frank Fabra. Boca Juniors
Kommentar: Inledde säsongen utanför laget, men kämpade sig tillbaka och tog en startplats under Sebastián Battaglia. Har varit otroligt bra under den andra hälften av säsongen och förtjänar sin plats i elvan.

Mittfältare:

Martín Ojeda. Godoy Cruz
Kommentar: Första delen av säsongen var såklart bättre för Ojedas del, än den andra, men trots det tycker jag ändå att han förtjänar en plats i säsongens bästa elva. Med sina 12 mål och två assist är han en av dom bästa poängspelarna i hela serien. Det ska bli intressant att se ifall Ojeda kommer att stanna i Godoy Cruz, till kommande säsong, eller om någon större klubb fiskar upp honom under uppehållet.

Agustín Palavecino. River Plate
Kommentar: Seriens tveklöst bästa mittfältare just nu. Har haft en närmast sanslös utveckling, under säsongens gång, och speciellt den andra hälften av säsongen har varit exemplarisk för Palavecinos del. Hans samarbete med Álvarez har bara blivit bättre och bättre. Palavecino borde snart knacka på dörren till Scalonis landslag.

Agustín Palavecino har utvecklats till en enormt viktig pjäs i River Plate.

Francisco Pizzini. Defensa y Justicia
Kommentar: Det är kanske en överraskning för vissa att Pizzini är med i säsongens bästa elva, men siffrorna talar sitt tydliga språk. Mittfältaren har gjort 14 poäng (7 mål och 7 assist) den här säsongen i ett Defensa som avslutade året som seriens formstarkaste lag. Otroligt underskattad spelare!

Anfallare:

José López. Lanús
Kommentar: 21-åringen har exploderat under denna säsong och bildat ett otroligt farligt anfallspar tillsammans med Pepe Sand. Totalt blev det 13 mål och två assist för den skicklige anfallaren som varit jämn i sina fina prestationer under, i stort sett, hela säsongen.

Julián Álvarez. River Plate
Kommentar: Vann skytteligan med 18 mål och bidrog dessutom med sex stycken assist. För mig har Julián Álvarez varit säsongens tveklöst bästa spelare och det skulle förvåna mig om han är kvar i River Plate till nästa säsong. I bästa fall får vi njuta av honom fram tills sommaren, men därefter är det garanterat dags för större utmaningar. Har potentialen att bli en bärande spelare i det argentinska landslaget för många år framöver.

Julián Álvarez vann skytteligan under hösten och var seriens tveklöst bäste spelare.

Marco Ruben. Rosario Central
Kommentar: Det är svårt att inte imponeras av Marco Ruben. Den 35-årige anfallare fortsätter att ösa in mål oavsett hur usla Rosario Central stundtals spelar. Denna säsong blev det tillslut 15 mål och två assist där sju mål föll på dom fyra sista omgångarna. Passerade dessutom Waldino Aguirre som klubbens främste målgörare någonsin.

Tränare:

Marcelo Gallardo. River Plate
Kommentar: Guldtränaren som nu har vunnit allt som går att vinna med River Plate. Gallardo är storklubbens främste tränare någonsin. Snart är statyn av honom färdig och kommer att stå som ett monument över tränarens långa gärning i klubben han älskar. Gallardo är seriens tvelöst skickligaste tränare och vi gläds över att han stannar i River åtminstone ett år till.

Marcelo Gallardo har nu vunnit allt som går att vinna med River Plate efter höstens ligaguld.

Avbytare:

Jose Devecchi. Aldosivi
Kommentar: Har räddat Aldosivi åtskilliga gånger under säsongen och visat sin klass gång på gång. Har fått lite välförtjänt upprättelse efter att tidigare ha blivit petad i San Lorenzo.

Thiago Almada. Vélez Sarsfield
Kommentar: Almada har stundtals varit exemplarisk för Vélez Sarsfield och visat varför han klassas som en av Argentinas största talanger. Kommer lämna för amerikanska Atlanta United efter nyår vilket spontant känns som ett tråkigt karriärval.

Carlos Auzqui. Talleres
Kommentar: Har varit enormt viktig för Talleres i deras jakt på ligaguldet som tillslut slutade med en tredjeplats. Auzqui har själv berättat att han äntligen hittat rätt i Talleres och totalt blev det fem gjorda mål och tre assist för ”El Perro”.

José Pepe Sand. Lanús
Kommentar: Pepe Sand var snubblande nära att ta sig in i startelvan i ”Säsongens lag”, men föll på att andra varit lite hetare. Dock är det svårt att argumentera bort 15 mål och en delad andraplats i skytteligan som 41-åring.

Matías Tissera. Platense
Kommentar: På tal om heta anfallare måste givetvis Matías Tissera finnas med på åtminstone en bänk i ”säsongens lag”. 14 mål blev det tillslut för anfallaren som i början av säsongen fick alternera mellan att starta – och hoppa in. Enormt viktig för Platense!