Omgångens lag: 25 – ”Känns som en spelare ifrån en annan tid”

Den sista omgången av årets säsong är färdigspelad i Argentina och därför kommer här årets sista ”omgångens lag”.

Blått = omgångens spelare.

Målvakt:

Sebastián Sosa. Independiente (2)
Kommentar: Otroligt stabil i mötet med Talleres, som Independiente vann med 2-1, och Sosa gjorde flera matchavgörande räddningar.

Försvarare:

Nery Domínguez. Racing Club (2)
Kommentar: Stod för en stabil insats när Racing vann över Godoy Cruz med 2-1 och säkrade en biljett till nästa års Copa Sudamericana.

Yonathan Cabral. Atlético Tucumán (1)
Kommentar: Det har inte varit ofta den här säsongen som en Tucumán-spelare hittat in i ”omgångens lag”, men spelar man lika mot mästarna och dessutom gör mål så är det klart att ens odds ser bättre ut. Cabral gjorde ledningsmålet mot River i lördags och även om det inte räckte för seger var det trots allt en gedigen insats.

Eros Mancuso. Boca Juniors (1)
Kommentar: Bidrog med både assist och mål när Boca Juniors krossade Central Córdoba i säsongsavslutningen med 8-1. Det ska bli intressant att se om högerbacken får mer speltid under den kommande säsongen.

Mittfältare:

Imanol Machuca. Unión (1)
Kommentar: Öppnade målskyttet i derbyt mot Colón med en listig frisparksvariant. Var ett konstant hot framåt och skapade huvudbry för Colóns backlinje.

Cristian Pavón. Boca Juniors (2)
Kommentar: Bäst på plan när Boca Juniors krossade Central Córdoba med 8-1. Pavón stod själv för två mål och spelade dessutom fram till ytterligare två.

Jhonatan Candia. Huracán (1)
Kommentar: Candia var tillsammans med Coccaro stor segerorganisatör mot Rosario Central på bortaplan. Candia blev noterad för ett mål och spelade dessutom fram Coccaro till ytterligare ett när Huracán tillslut vann med 4-1.

Exequiel Zeballos. Boca Juniors (1)
Kommentar: Som man längtar till nästa säsong och att få se Zeballos blomma ut ännu mer. Var lite överallt i Bocas segermatch mot Central Córdoba i lördags och tryckte bl.a. dit en straffspark.

Malcom Braida. Aldosivi (1)
Kommentar: Lite av den drivande orsaken, ihop med Hauche, till att Aldosivi kunde besegra Estudiantes, på bortaplan, under fredagskvällen. Braida gjorde först 1-0 på egen hand innan han spelade fram Hauche till 2-0-målet.

Anfallare:

Matías Coccaro. Huracán (2)
Kommentar: Tvåmålsskytt mot Rosario Central och Coccaro har faktiskt vuxit ut till att bli lite av en favoritspelare för egen del. Känns som en spelare ifrån en annan tid som med sin prydliga mustasch och sitt sinne för mål sticker ut lite extra. Ser fram emot att följa hans utveckling under den kommande säsongen.

Gabriel Hauche. Aldosivi (3)
Kommentar: Gabriel Hauche avgjorde mötet mot Estudiantes med sina dubbla mål under fredagskvällen. Har avslutat säsongen på ett exemplariskt sätt med fem mål på dom sista fyra omgångarna.

Tränare:

Frank Kudelka. Huracán (2)
Kommentar: Kudelka fick ut maximalt av sitt lag i lördagens segermatch mot Rosario Central på bortaplan. Det spelade ingen roll att Huracán blev degraderade till tio man, efter Hezzes utvisning, man gjorde ytterligare två mål efter detta och vann tillslut med 4-1. En fin avslutning på året för Huracáns –  och Kudelkas del som nu tar sikte på den kommande säsongen.