Ratades av Newell’s Old Boys – nu öser Matías Tissera in mål för Platense

Han ratades av Newell’s Old Boys och lyckades aldrig göra något mål för Quilmes. Men i Platense har Matías Tissera fått ordentlig fart på karriären och vid 25 års ålder är han en av seriens absolut hetaste anfallare.

Tissera startade bara i 6 av dom första 15 omgångarna för Platense, under höstens ligasäsong, men blev trots det noterad för fyra mål. En av anledningarna till den sparsamma speltiden berodde delvis på att Tissera smittades av Coronaviruset och hölls isolerad under en tid. När han väl blev frisk gick det inte längre att hålla anfallaren utanför startelvan och Tissera har därefter inte gjort någon besviken.

”Jag började säsongen som startspelare, efter det gjordes en del byten, jag fick COVID-19 som slog till hårt mot hela klubben. Därefter fick jag några minuter mot Boca Juniors och sen kom jag tillbaka till startelvan. En stor del av arbetet man lägger ner är för att vara 100% redo för lagets bästa. Ingen spelare har en säker plats i startelvan”.

Efter att ha fått chansen att starta mer kontinuerligt, under den nye tränaren Spontón, gjorde Tissera mål i tre raka matcher mot Rosario Central, Defensa y Justicia och Atlético Tucumán under oktober månad. I skrivande stund är han återigen inne i ett ordentligt målstim och gårdagens fullträff mot Vélez var hans sjunde mål på dom fyra senaste omgångarna.

Matías Tissera fostrades i Newell’s Old Boys, men lyckades aldrig ta en plats i klubbens seniortrupp. Därefter har han tillhört Quilmes och Independiente Rivadavia (båda på lån) i Primera Nacional innan Platense snappade upp honom 2020.

Med Platense nådde Tissera den väldigt efterlängtade uppflyttningen till Primera Division efter pandemin. Detta efter att han själv gjort ett väldigt viktigt mål i finalen mot Estudiantes Rio Cuarto.

Matías Tissera har blivit noterad för 14 mål den här säsongen för sitt Platense.

”Varje gång jag kom tillbaka till Newell’s Old Boys ville jag bara spela, men jag fick inte chansen eftersom det fanns tränare som inte föredrog mig och då blev jag utlånad istället. Sanningen är den att jag trivs bra här i Platense och jag känner mig väldigt omtyckt. Att gå upp till Primera Division med klubben var viktigt även på ett personligt plan eftersom det var mitt mål. Just nu är jag inne i ett bra momentum. Men jag måste fortsätta jobba hårt eftersom inom fotbollen går det aldrig att slappna av och luta sig tillbaka”.

Platense har blandat och gett den här säsongen. Man märker alltjämt att klubben nyligen spelade i Primera Nacional och det är såklart ett hack uppåt i nivå att spela i Primera Division.

”Det är klart att det är en skillnad, men samtidigt är det elva mot elva ute på planen”.

Stannar Tissera i Platense till nästa säsong?

Matías Tissera är Platenses tvelöst bästa målgörare den här säsongen med sina 14 gjorda mål. Han ägs till största delen av Platense, även om Newell’s fortfarande har en liten procent kvar, och kontraktet med Buenos Aires-klubben sträcker sig över nästa år också.

Frågan är om Matías Tissera är kvar i Platense – eller om någon större klubb plockar upp honom under uppehållet. Målproduktionen borde trots allt locka till sig ett visst intresse.