Boca Juniors är cupmästare efter straffdramatik mot Talleres

Boca Juniors vann Copa Argentina efter en dramatisk straffläggning mot Talleres i Santiago del Estero.

Det blev en spännande tillställning mellan Boca Juniors och Talleres i Santiago del Estero under onsdagskvällen. Finalen av Copa Argentina innehöll det mesta, förutom mål, under dom 90 minuterna som spelet fortlöpte.

Talleres var minst lika bra som Boca Juniors och hade ett stort övertag när Juan Ramírez drog på sig två gula kort inom loppet av bara några minuter i den andra halvleken. Den tidigare Talleres-mittfältaren satte onekligen sitt Boca i en prekär situation och det var stundtals med ett nödrop som storklubben tog sig till ett straffavgörande.

Väl där var Boca Juniors kliniska ifrån elvameterspunkten. Samtliga straffar gick, för deras del, i mål samtidigt som Héctor Fértoli brände Talleres andra elvametersspark. Därmed bärgade Boca sin fjärde Copa Argentina-titel genom historien och säkrade en plats i nästa års gruppspel av Copa Libertadores.

För Talleres vidkommande var man återigen snubblande nära sin första stora nationella titel, men det ville sig inte denna gången heller.

Nu väntar ligaavslutningen för båda till helgen (Talleres möter Independiente hemma medan Boca Juniors tar sig an Central Córdoba på La Bombonera) innan ett välförtjänt sommaruppehåll väntar. Boca kan glädjas över att en kaotisk säsong, trots allt, ändå slutade på ett positivt sätt.