Officiellt: Marcelo Gallardo fortsätter i River Plate

Under onsdagen kom bekräftelsen som alla River Plate-supportrar hade väntat på. Marcelo Gallardo kritar på ett nytt kontrakt som sträcker sig över 2022.

Mindre än en månad återstod av Marcelo Gallardos kontrakt med River Plate när han under onsdagen bekräftade att han fortsätter i storklubben. På en presskonferens bekräftade tränaren att han skrivit på för ytterligare ett år.

”Min fortsättning är på ytterligare ett år, jag tror det är det bästa. Detta är det som vi till en början kommer att besluta om”.

Gallardo menade själv att han inte haft särskilt lång tid på sig att reflektera, men att beslutet föll på plats under dom senaste dagarna.

”Jag bestämde mig för att fortsätta. Och om jag väljer detta så är det för att jag verkligen känner för det. Jag känner inte för att stanna på en plats bara för det vi hittills har åstadkommit. Jag känner att jag stannar pga. att jag väljer det och för att jag har en önskan och vilja att fortsätta. Igår sa det klick kring beslutet. Om du frågat mig för en vecka sedan hade svaret varit ett annat”.

Hittills har Marcelo Gallardo skördat stora framgångar med River Plate under dom 7,5 åren som han lett laget. 13 titlar har bärgats och senast var det ligaguldet som vanns för bara några veckor sedan.

Nu siktar tränaren på att förbereda laget inför ett nytt år, med ligaspelet som börjar i februari. Men kanske framförallt för ett nytt äventyr i Copa Libertadores – en turnering som Gallardo redan vunnit två gånger som tränare för River Plate.