Inför Copa Argentina: Dags för Talleres att ta sin första stora nationella titel?

Ikväll är det dags för finalen av Copa Argentina mellan Boca Juniors och Talleres i Santiago del Estero. 

I ett stekhett Santiago del Estero ska Talleres och Boca Juniors göra upp om vem som ska få titulera sig mästare i Copa Argentina. Båda två kommer till finalen med olika säsonger i bagaget och frågan är vem som anländer bäst förbereda för det som komma skall.

Bocas säsong har varit en berg – och dalbana, för att uttrycka sig milt. Säsongen inleddes kaotiskt och efter ett tränarbyte ifrån Miguel Ángel Russo till Sebastián Battaglia blev det bättre inledningsvis, men dom senaste veckorna har varit stökiga.

Sebastián Villa, Edwin Cardona och Carlos Zambrano anlände i berusat tillstånd till mötet mot Newell’s Old Boys och Cardona satt och halvsov på bänken. Dessutom är Battaglia hårt ifrågasatt för sina laguttagningar och byten.

Utöver detta sägs relationen mellan tränaren och vicepresidenten Riquelme vara ansträngd. Det är visserligen ingen stor sak då det är lättare att räkna upp dom personer som Riquelme tycker om än dom han inte tycker om. Hursomhelst skulle såklart ett cupguld generera lite välbehövlig sinnesro för samtliga inblandade.

Vem får fira ikväll? Valoyes eller Cardona?

**

Vad det gäller Talleres är humöret avsevärt bättre. Laget har gjort en fin säsong och ligger tvåa efter suveräna River Plate i toppen av tabellen. Alexander Medina har utvecklat lagets spel och när det funkar för Talleres är det få lag som rår bot på dom.

Dessvärre saknas Carlos Auzqui i kvällens cupfinal. Han drog på sig en skada mot Aldosivi för knappt två veckor sedan och är inte fullt återställd än. På hans plats kommer Juan Esquivel in istället.

Skulle Talleres vinna ikväll är det första gången som dom vinner en stor nationell titel i Argentina. Bortsett ifrån Copa CONMEBOL 1999 (förlaga till Copa Sudamericana) har det varit tunnsått med titlar för Córdobaklubben. 

Förmodad startelva för Boca Juniors: Rossi: Advíncula, Izquierdoz, Rojo, Fabra: Almendra, Campuzano, Ramírez: Cardona: Vázquez, Villa.

Förmodad startelva för Talleres:Herrera: Tenaglia, Komar, Pérez, Díaz: Méndez, Villagra: Valoyes, Esquivel, Fértoli: Santos.

**

Matchen har avspark ikväll klockan 01:10 och kan ses på Fanatiz.tv. Skulle det vara oavgjort efter 90 minuters spel väntar straffläggning direkt.