Chaco For Ever klara för Primera Nacional

Under söndagskvällen blev Chaco For Ever klara för Primera Nacional efter att ha besegrat Gimnasia y Tiro de Salta i finalen med 1-0.

Chaco For Ever är tillbaka i den argentinska andradivisionen efter 23 års frånvaro. Detta efter att ha besegrat Gimnasia y Tiro de Salta i finalen med 1-0. Chaco har snirklat sig fram till denna uppflyttning efter att ha tagit sig förbi Chivilcoy, Cipoletti och Racing de Córdoba under kvalspelet.

Torneo Federal A är en av två tredjedivisioner i Argentina (B Metropolitana är den andra) och utgörs av lagen som är utanför Buenos Aires-provinsen. Därför är det en svårspelad serie med 31 lag som är utspridda över ganska stora ytor i landet med långa resor som konsekvens.

Gårdagens match vanns efter att Emanuel Díaz gjort matchens enda mål. Chaco For Ever gör därmed Deportivo Madryn sällskap upp i Primera Nacional ifrån Torneo Federal A.

Chaco For Evers supportrar kunde fira uppflyttningen till Primera Nacional under gårdagen.

**

I Primera B Metropolitana går kvalspelet, även där, in i slutfasen. Igår vann Sacachispas över Justos José de Urquiza med 1-0 och tog sig till finalen av kvalspelet efter att ha vunnit med sammanlagt 2-1.

I den finalen kommer man att få möta Colegiales som besegrade Los Andes efter straffsparkar. Sedan tidigare har Flandria säkrat en plats i Primera Nacional och nu gör alltså Sacachispas och Colegiales upp om den sista uppflyttningen.