Två omgångar kvar: Finns det något mer att spela om?

Mindre än två omgångar återstår av den argentinska ligasäsongen och det är nog många som undrar ifall där finns särskilt mycket mer att spela om.

River Plate är klara mästare sedan några omgångar tillbaka samtidigt som ingen nedflyttning existerar den här säsongen. Då kan man såklart ställa sig frågan om där finns mer att spela om.

Svaret på den undran är; det finns det såklart! Och ganska mycket dessutom. Vi har ganska stor dramatik runt Copa-platserna vilka alltid är hett eftertraktade bland samtliga lag. Kring platserna i Copa Libertadores har vi redan fyra lag som är klara: River Plate (mästare i år), Colón (mästare i våras), Vélez Sarsfield och Talleres.

Här finns dock två platser till att slåss om och där har Boca Juniors överhanden även om man just nu inte ligger på en Libertadores-plats. Detta eftersom man möter Talleres i finalen av Copa Argentina. Vinner Boca den är man klara för Copa Libertadores. Förlorar man så öppnas en plats till upp i ligaspelet eftersom Talleres redan är klara för nästa års Libertadores.

Därmed räcker det för Boca att man håller Lanús bakom sig i årstabellen(vilka man just nu har fyra poäng ner till) och skulle man vinna ikväll mot Arsenal är alltså platsen i nästa års Libertadores säkrad.

För Estudiantes vidkommande, som också ligger på en Libertadores-plats är man klara vid derbyseger imorgon mot Gimnasia eller om Lanús tappar poäng i natt mot Rosario Central.

Det var alltså Copa Libertadores-platserna. Ser man kring platserna till Copa Sudamericana finns det också en stor dramatik. Banfield är redan klara medan Boca Juniors, som sagt, minst har säkrat spel i Sudamericana. Övriga platser innehas just nu av Lanús, Independiente,  Defensa y Justicia och Racing Club.

Dock är det jämnt där bakom och flera lag har möjlighet att komma ikapp. Däribland Unión, Rosario Central, Gimnasia, Argentinos Juniors, Godoy Cruz och Huracán.

Det finns med andra ord all anledning att kolla på avslutningen av säsongen. Om inget annat för att det kommer dröja till början av februari innan allt drar igång igen.