Omgångens lag: 23 – ”Vittnar onekligen om en fin form hos anfallaren”

Omgången 23 är färdigspelad i Argentina och därför kommer här omgångens bästa elva.

Blått = omgångens spelare.

Målvakt:

Sebastián Torrico. San Lorenzo (2)
Kommentar: Storspelade i målet när San Lorenzo tog en oerhört efterlängtad seger mot Sarmiento under gårdagen.

Försvarare:

Alexis Maldonado. Banfield (1)
Kommentar: Målskytt när Banfield krossade Independiente med 4-1 under tisdagskvällen.

Leonardo Sigali. Racing Club (3)
Kommentar: Har varit stabil under stora delar av säsongen och en av få som presterat någorlunda jämnt i Racing Club. Stod för såväl mål – som assist mot Lanús i måndags när Avellanedaklubben vann med 3-1.

Nahuel Tenaglia. Talleres (4)
Kommentar: Tenaglia är otroligt målfarlig för att vara försvarare och stod för ytterligare ett mål när Talleres besegrade Aldosivi med 2-0.

Ian Escobar. Godoy Cruz (1)
Kommentar: Gjorde såväl mål – som assist mot Patronato i lördags. 3-0-segern innebar tre välbehövliga poäng för Godoy Cruz.

Mittfältare:

Agustín Urzi. Banfield (1)
Kommentar: Var briljant i 4-1-krossen över Independiente och även om inte Urzi hamnade i målprotokollet gjorde han livet surt för bortalaget.

Gabriel Carabajal. Argentinos Juniors (2)
Kommentar: Målskytt – och pådrivare i mötet mot Gimnasia där Argentinos vann med 3-0.

Agustín Palavecino. River Plate (4)
Kommentar: Palavecinos utvecklingskurva den här säsongen har pekat spikrakt uppåt och ser inte ut att dala inom den närmaste tiden. Stod för två stycken drömmål mot Rosario Central vilket renderade i att River kunde hämta upp ett 2-0-underläge och få med sig en pinne hem till Buenos Aires.

Anfallare:

Milton Giménez. Central Córdoba (2)
Kommentar: Central Córdoba mosade Arsenal med 5-0 i måndags. Milton Giménez var direkt inblandad i fyra av målen då han gjorde två – och spelade fram till lika många.

Juan García. Unión (1)
Kommentar: Gjorde hattrick mot ett krisande Tucumán när Unión vann med 3-0. Har personligen varit förvånad över att García inte fått starta i fler matcher under säsongen och i måndags visade han att han förmodligen också borde ha gjort det.

Matías Tissera. Platense (2)
Kommentar: Även Tissera stod för ett hattrick i helgen och då mot Huracán. Fem mål på två matcher – 12 totalt under säsongen – vittnar onekligen om en fin form hos anfallaren.

Tränare:

Claudio Spontón. Platense (1)
Kommentar: Har gjort det bra sedan han tog över Platense och det som först var tänkt som en tillfällig lösning är inte längre det. Spontón har fått ett kontrakt som sträcker sig över nästa år och klubbledningen verkar känna att han är rätt man för jobbet.