Quilmes vidare i kvalet på sin 134-årsdag

Det blev en fin födelsedag för Quilmes när man tog sig vidare till semifinalerna av kvalspelet till Primera Division under lördagskvällen.

Välfyllda läktare mötte Quilmes och Deportivo Morón när dom båda promenerade in på planen under gårdagskvällen för returmötet av kvalspelet till Primera Division. Det hela skulle i slutändan bli en ordentlig rysare.

Det första mötet hade slutat 2-2 i Morón och eftersom bortamålsregeln inte gäller i kvalspelet var det helt lika inför gårdagens match. Quilmes var bättre under inledningen och tog också ledningen efter 18 minuters spel genom en elegant frispark ifrån Emanuel Moreno.

Glädjen blev dock kortvarig eftersom Morón hittade in med en kvittering genom Guillermo Villalba som drog på ett avslut ifrån en, till synes, omöjlig vinkel. Just därför var målvakten inte med på noterna och kvitteringen var ett faktum. Bägge lagen hade sedan bud på fler mål, men det hela slutade oavgjort efter 90 minuters spel och därför tog en dramatisk straffläggning vid.

Väl där var Quilmes snäppet kyligare och efter att Leonel Bontempo bränt sin straff låg vägen öppen för hemmalaget. Samtliga straffar satt för Quilmes som därmed kunde fira sin 134-åriga födelsedag på bästa möjliga sätt. Straffen som Morón brände räddades av Rodrigo Saracho som, efter matchen, erkände att han egentligen hade tänkt slänga sig åt det andra hållet.

”Men i slutändan ändrade jag mig. Från början hade jag tänkt slänga mig åt höger”.

I semifinalen kommer Barracas Central att vänta för deras del. Barracas förlorade, som bekant, kvalfinalen mot Tigre och är säkert revanschsugna.

**

Ikväll fortsätter kvalspelet med Almirante Brown mot Independiente Rivadavia. Det första mötet slutade 1-1 och kvällens möte har avspark klockan 00:00.