River Plate är mästare i Argentina efter att ha krossat Racing Club på Estadio Monumental

River Plate är mästare i Argentina efter att ha besegrat Racing Club med 4-0 på hemmaplan. Man säkrar därmed titeln trots att det återstår tre omgångar att spela.

Marcelo Gallardo sken ikapp med den glimrande pokalen och såg sådär härligt lycklig ut som bara han kan. Den enda pokal han ännu inte vunnit som huvudtränare för River Plate är äntligen i hamn. Den som glidit honom ur händerna vid flera tillfällen och som såg nästan omöjlig ut att vinna är nu vunnen.

Med endast en dryg månad kvar på kontraktet, och ännu inget besked kring hans fortsättning i klubben, säkrades ligatiteln med tre omgångar kvar att spela. Det krävdes en poäng mot Racing Club, under gårdagen, men slutade i en förkrossande 4-0-seger där bortalaget inte hade en uns av chans.

Julián Álvarez var, som vanligt, briljant och stod för ett av målen. Efteråt var han hemlighetsfull kring sin framtid och det är såklart inte svårt att förstå. Med sina 17 gjorda mål toppar han skytteligan och han har lockat till sig intresse ifrån dom största ligorna i Europa.

River Plate vinner ligan i höst eftersom man har varit det klart bästa laget. Man har den bredaste och mest kvalitativa truppen som trots 26 skador, under resans gång, ändå lyckats vinna sina matcher. Man vinner också ligan eftersom inget annat lag varit riktigt i närheten av att kunna utmana. Boca Juniors föll tidigt ifrån och övriga storklubbar har inte presterat på en önskvärd nivå.

Talleres har varit Rivers största utmanare, men Córdobaklubben föll tillslut på att truppen inte alls hade samma bredd – och spets när det gällde som mest.

Nu återstår det att se ifall denna titel var kulmen – och slutet på Marcelo Gallardos fantastiska epok som huvudtränare för River Plate. 13 titlar har det blivit sedan han tog över 2014 – däribland två Copa Libertadores-titlar och en i Sudamericana.

Marcelo Gallardo är, på så många sätt och vis, River Plate personifierad. Han växte upp med föreningen som liten, vann massvis med titlar som spelare och nu har han fått kröna allt med att bli klubbens mest framgångsrika tränare. Det är onekligen en imponerande resan han gjort med storklubben. River Plate är nu återigen bäst i Argentina igen och Marcelo Gallardo kan stoltsera med ytterligare en titel.