Tigre klara för Primera Division efter feststämning på Estadio Florencio Sola

Tigre är klara för Primera Division efter att ha besegrat Barracas Central i kvalfinalen med 1-0 under måndagskvällen.

Det var upplagt för fest när Tigre och Banfield promenerade in på Estadio Florencio Sola under gårdagskvällen för att göra upp om den första uppflyttningsplatsen till Primera Division. Och fest blev det också, åtminstone för Tigres vidkommande.

Matchen som sådan var ganska avvaktande, under dom första 45 minuterna, men tog sedan fart under den andra halvleken där Tigre var det klart bästa laget. Matchens enda mål – och det som sedermera säkrade uppflyttningen gjordes av Cristian Zabala efter 43 minuter spel.

Cristian Zabala gjorde finalens enda mål.

Tigre tar därmed klivet tillbaka till Primera Division efter 2 års frånvaro. Man gör det med en trupp som på många sätt känns redo för landets högsta division och med en tränare i Diego Martínez som vill ha revansch efter sin snöpliga sejour med Godoy Cruz.  Martínez själv var också nöjd efter gårdagens match.

”Vi var rättvisa segrare, eftersom detta lag gav allting. Det är en sak att snacka och en annan sak att utföra det”.

Vid slutsignalen var det såväl tårar som glädjevrål ifrån samtliga inom Tigre. Vägen mot uppflyttning är ofta brokig och det är inte enkelt att nå hela vägen ifrån en stökig serie som Primera Nacional.

En av dom som var extra glada under gårdagen var den 39-årige Martín Galmarini. Spelaren som gjort flest matcher genom alla tider för Tigre och som var med vid uppflyttningen 2007.

”Vi återvänder och var det bästa laget”.

Det är bara att hålla med. Tigre förtjänade denna uppflyttning och känslan är att man är tillbaka där man hör hemma.

¡Ha vuelto el Matador!

**

För Barracas Centrals vidkommande kommer man nu att gå in i det andra kvalspelet och då i semifinalerna. Igår fortsatte kvartsfinalerna att rulla och nu har det första mötet spelats i samtliga av dessa. 

Deportivo Morón – Quilmes. 2-2.
San Martín de Tucumán – Ferro. 1-3.
Independiente Rivadavia – Almirante Brown. 1-1.