Omgångens lag: 21 – ”Börjar visa varför han var så populär i Uruguay”

Omgång 21 är färdigspelad i Argentina och därför kommer här omgångens bästa elva.

Blått = omgångens spelare.

Målvakt:

Rodrigo Rey. Gimnasia (2)
Kommentar: Gjorde en solid insats i målet mot San Lorenzo som i allra högsta grad bidrog till att Gimnasia kunde knipa samtliga tre poäng.

Försvarare:

Fabián Noguera. Estudiantes (3)
Kommentar: Brukar utmärka sig allra mest för sin farlighet i luftrummet när det vankas offensiva fasta situationer, men mot Huracán var det hans defensiva kvalitéer som stod i fokus.

Leonardo Morales. Gimnasia (3)
Kommentar: Precis som hela laget gjorde Morales en fin, defensiv, insats mot San Lorenzo. Stängde igen centralt i banan.

Frank Fabra. Boca Juniors (3)
Kommentar: Stod för ett praktfullt drömmål mot Sarmiento i lördags när han bröt igenom på sin vänsterkant. Har verkligen krigat sig tillbaka in i startelvan och cementerat sin plats i Battaglias lag.

Mittfältare:

Cristian Vega. Central Córdoba (1)
Kommentar: Planens bäste spelare när Central Córdoba besegrade Independiente med 1-0. Vega, som var på väg till just Independiente i somras, stod för mötets enda mål. 

Emiliano Vecchio. Rosario Central (1)
Kommentar: Dubbel målskytt när Rosario Central tog en efterlängtad seger mot Tucumán i helgen. Har varit en av Centrals bästa spelare, om inte den bästa, den här säsongen. En ledargestalt!

Walter Bou. Defensa y Justicia (2)
Kommentar: Är egentligen anfallare, men har på senare tid tagit ett kliv bakåt i planen och gjort det riktigt bra. Gjorde dubbla mål mot sin gamla klubb Unión i torsdags när Defensa y Justicia vann med 3-2.

Edwin Cardona. Boca Juniors (3)
Kommentar: Har kommit igång ordentligt under dom senaste omgångarna och bevisat hur viktig han är för Boca Juniors.

Anfallare:

Sebastián Sosa. Patronato (2)
Kommentar: Patronato stod för en heroisk vändning mot Lanús där ett 0-2-underläge vändes till seger med 3-2. Sebastián Sosa blev matchhjälte med sitt segermål och var genomgående planens bäste spelare.

Leandro Díaz. Estudiantes (1)
Kommentar: Tvåmålsskytt mot Huracán och även iblandad i dom andra två.

Gustavo Del Prete. Estudiantes (2)
Kommentar: Även han tvåmålsskytt för Estudiantes och nu börjar han så smått att visa upp den målinstinkt som gjorde honom populär i Uruguay.

Tränare:

Ricardo Zielinski. Estudiantes (2)
Kommentar: Bröt en åtta matchers långt svit utan seger med vinsten över Huracán i helgen. Äntligen kunde Zielinski se lite glad – och lättad ut. Även om han utåt sett sällan drar på smilbanden.