Flandria klara för Primera Nacional efter straffdramatik mot Colegiales

Det blev dramatiskt när kvalfinalen av Primera B Metropolitana avgjordes under lördagskvällen.

Flandrias hemmaplan är känt som platsen, i dom lägre divisionerna av Argentina, där den dyraste choripanen (argentinsk macka med chorizo och chimichurri) finns. Nu är man, utöver detta, också kända för att återigen vara tillbaka i Primera Nacional efter en dramatisk kvalfinal mot Colegiales.

Det första mötet hade slutat med seger för nämnda Colegiales, med 1-0, och detta resultat såg ut att räcka för uppflyttning under gårdagen.

Flandria försökte nämligen att bryta Colegiales nolla, men bortalaget höll emot och när matchuret tickade in på tilläggstid, i den andra halvleken, var det nog få som trodde att biljetten till Primera Nacional skulle glida dom ur händerna. Men ett sent mål av Franco Tisera utjämnade dubbelmötet och tog alltsammans till ett straffavgörande.

Väl där var det som att Flandria, pådrivna av euforin av att ha kvitterat sent, lyckades bemästra nerverna bäst och sköt sig själva tillbaka till Primera Nacional efter tre års frånvaro.

För Colegiales var detta såklart ett snöpligt slut med tanke på att man vann den första halvan av säsongen och var snubblande nära att även vinna den andra delen. Men nära skjuter, som bekant, ingen hare. Nu får man slicka såren, samla ny energi, och gå in i det andra kvalspelet för att där slåss om den andra uppflyttningsplatsen till Primera Nacional.