Röster höjs för att Exequiel Zeballos ska få mer speltid i Boca Juniors seniortrupp

Röster höjs för att Boca Juniors stortalang, Exequiel Zeballos, ska få fler chanser i seniortruppen. Vad säger Battaglia?

Vilken veckan han har haft. Den 19-årige Exequiel Zeballos har tränat tillsammans med Scalonis landslag och idag smällde han dit ett hattrick mot Sarmiento i reservlagsligan. Med dessa mål har Zeballos nu gjort nio mål i årets turnering och med det är han Bocas främste målgörare i denna serie.

Därför är det kanske inte särskilt konstigt att röster nu höjs, ifrån främst supporterhåll, om att Zeballos bör få fler chanser i Battaglias seniortrupp. Hittills har talangen fått nöja sig med korta inhopp i Primera Division; 15 minuter mot Patronato, 7 minuter mot Defensa, 5 minuter mot Huracán, 7 minuter mot Godoy Cruz, 5 minuter mot Vélez Sarsfield och 25 minuter mot Gimnasia.

Konkurrenssituationen på kanterna är dock hård i Boca Juniors just nu sedan Sebastián Villa kommit tillbaka och även Eduardo Salvio återhämtat sig ifrån sin skada. Dessutom finns även Cristian Pavón och Norberto Briasco att tillgå.

Trots detta verkar majoriteten av klubbens supportrar föredra Zeballos. Han är en egen produkt som spelar fotboll på ett väldigt tilltalande sätt. Han bjuder på finter som få andra mäktar med och skjuter lika bra med såväl vänster – som höger fot. Storklubbens vicepresident, Riquelme, har tidigare talat sig varm om Zeballos och hans kvalitéer.

”Zeballos har saker i sig som du inte ser hos många. Han fintar, skjuter bra med båda fötterna, är en duktig frisparksskytt och slår även straffar. Just därför tar vi det lugnt med honom och släpper fram honom långsamt”.

En annan person som också hyllat Zeballos är Carlos Tevez, som sett talangen på nära håll då dom spelat tillsammans i Boca Juniors. Han är mer inne på att tiden redan är här för att Zeballos ska få chansen i seniorlaget.

Tillsammans med Tevez efter att ha vunnit Copa Diego Maradona.

”Changuito Zeballos kommer att bli ett fenomen. Han måste få mer speltid och chanser. Det är en speciell kille”.

Zeballos är född 2002 och fyllde därför 19 år tidigare i våras. Precis som huvudtränaren Battaglia är han uppväxt i Santa Fe och som 13-åring skrev han ett brev till Boca Juniors som löd; ”Hej, jag heter Exequiel Zeballos. Min dröm är att spela i Boca Juniors och göra magi”.

I Boca är han nära vän med Edwin Cardona och dom båda brukar dela en mate – eller två efter träningspassen. Det återstår att se ifall vi får se mer magi ifrån Zeballos fötter under den närmaste tiden. Han bankar onekligen hårt på dörren till Battaglias startelva.