Argentina siktar på att säkra VM-biljetten i ett kokande San Juan

Argentina siktar på avancemang när man drabbar samman med Brasilien i San Juan under tisdagskvällen.

Kvällens match betyder mer än vad det brukar betyda när Brasilien står för motståndet. Argentina kan säkra en biljett till nästa års VM-slutspel om man besegrar sina antagonister ifrån norr.

Optimismen – och intresset har varit närmast hysteriskt kring det argentinska landslaget den senaste tiden. I San Juan köade folk i tusentals för att få en biljett till kvällens match och ännu fler för att få en skymt av landslaget vid ankomsten till staden.

Kvällens match spelas på den tajta Estadio Bicentario i San Juan och det kommer säkerligen att bjudas på en ljudlig inramning.

Vad krävs då för att Argentina ska säkra sin VM-biljett i afton? Först och främst ska man vinna över Brasilien. Sen får man hoppas på att minst två av lagen Uruguay, Chile och Colombia inte vinner sina respektive matcher. Då är VM-biljetten säkrad redan i afton för Argentinas vidkommande.

Leandro Paredes lär med största sannolikhet inte starta idag heller då han nyligen varit skadad och inte är redo för 90 minuter. Mot Uruguay spelade Guido Rodríguez på hans position och det mesta tyder på att han får fortsatt förtroende. Dock ska det inte uteslutas att Lisandro Martínez tar platsen på mittfältet. Messi är åter redo för startelvan och tar Dybalas plats.

I Brasilien väntas förbundskaptenen Tite göra flera förändringar jämfört med senast och bl.a. saknas Neymar pga. en ny skada.

Förmodad startelva för Argentina: Martínez: Molina, Otamendi, Romero, Acuña: De Paul, Rodríguez, Lo Celso: Di María, Lautaro Martínez, Messi.

Förmodad startelva för Brasilien: Alisson: Danilo, Militão, Marquinhos, Alex Sandro: Fred, Fabinho, Paquetá: Rapinha, Cunha, Vinicius Jr.

**

Matchen har avspark i afton klockan 00:30 och kan ses på Viaplay samt TyC Sports.