Di María matchhjälte när Argentina besegrade Uruguay med uddamålet

Det blev ingen sprudlande tillställning när Argentina och Uruguay drabbade samman i Montevideo under fredagskvällen.

I slutändan var det spetskvalitén som avgjorde och denna gång i form av Ángel Di María. Ytteranfallaren, som i Messis frånvaro vikarierade som lagkapten, vinklade upp matchens enda mål i det bortre krysset redan efter sju minuters spel. Ett klassavslut ifrån rosariopojken som lyft sig något enormt under det senaste året i landslaget.

Uruguay skapade betydligt mer framåt än vad Argentina gjorde, men med en storspelande Emiliano Martínez i målet förnekades man att göra mål, gång på gång. Det syntes att Argentina saknade Lionel Messi i det offensiva spelet. Han började på bänken till följd av dom småskavanker som han dragits med den senaste tiden.

Bäst i Argentina får man nog säga att Emiliano Martínez, ihop med Di María, var. Lautaro Martínez och Dybala hade stora problem med att komma till sin rätt och såväl Lo Celso som De Paul på mittfältet lyckades inte skära igenom Uruguays försvar med sina passningar.

Segern innebär att Argentina tog ytterligare ett stort steg mot VM i Qatar om lite drygt 1 år. Med 12 poäng ner till sista slutspelsplatsen och endast 15 poäng kvar att spela om ser det onekligen ljust ut.

Härnäst väntar Brasilien på hemmaplan i San Juan på tisdag kväll, klockan 00:30. Det kommer verkligen att bli en högintressant tillställning.