Argentina mot Uruguay i Montevideo

VM-kvalet rullar vidare. Under fredagskvällen möts Argentina och Uruguay i Montevideo.

Igår blev Brasilien, som första land ifrån Sydamerika, klara för nästa års VM-slutspel i Qatar. Detta efter att ha besegrat Colombia med 1-0 i São Paulo. Brasilien har onekligen imponerat i detta kvalspel, vilket elva vinster och en oavgjord match vittnar om.

Men nog om brassarna. Ikväll kan Argentina ta ett stort kliv mot VM ifall man lyckas besegra Uruguay på bortaplan. Lagen möttes för nästan exakt en månad sedan, i Buenos Aires, och då vann Argentina med klara 3-0.

En hel del av försnacket har handlat om Lionel Messis fysiska status. Anfallsstjärna har dragits med småskavanker i PSG och kom till detta landslagsuppehållet med tveksam status. Dock tränade Messi för fullt i onsdags och allting tyder på att Argentinas lagkapten kommer att starta i kvällens match. Enligt Lionel Scaloni ska det inte vara någon större fara med Messi. 

”Leo känner sig bra. Igår (läs onsdag) tränade han för fullt. Han har succesivt ökat under dessa dagar och är tillgänglig för spel. Om han är redo för att starta, då vet ni redan min inställning till Leo och hur viktig jag anser att han är för laget”.

I övrigt dras Leandro Paredes med skadeproblem och lär inte finnas med i afton. I hans ställe kommer Guido Rodríguez att komma in. Det finns även ett visst frågetecken för Julián Álvarez som ska ha genomgått en magnetundersökning under fredagen, i Uruguay, men att resultaten ska ha varit positiva. Om han finns med på bänken eller inte återstår att se.

Förmodad startelva för Argentina: Martínez: Molina, Romero, Otamendi, Acuña: De Paul, Rodríguez, Lo Celso: Messi, Martínez, Di María.

Uruguay.

Motståndet ikväll är, som bekant Uruguay, och det är ett landslag som inte imponerat under kvalspelet. Man ligger just nu utanför platserna till nästa års VM-slutspel, efter att Chile besegrat Paraguay igår, och laget är hårt pressat inför kvällens möte med Argentina.

Lägg därtill att huvudtränaren Óscar Tabárez har många skador inför kvällens match – däribland Edinson Cavani och Nicolás De La Cruz – och man inser att det inte blir någon enkel uppgift för Uruguay.

Förmodad startelva för Uruguay: Muslera/Campaña: Cáceres, Godín, Giménez, Piquérez: Nández, Torreira, Vecino, Bentancur: Suárez, Rodríguez.

**

Matchen har avspark 00:00 och kan ses på Viaplay, men även TyC Sports Argentina om man föredrar argentinska kommentatorer.