Omgångens lag: 20 – ”Ligans tveklöst hetaste spelare”

Omgång 20 är färdigspelad i Argentina och därför kommer här omgångens bästa elva.

Blått = omgångens spelare.

Målvakt:

Guido Herrera. Talleres (1)
Kommentar: Var planens gigant mot Godoy Cruz och räddade sitt Talleres vid ett flertal tillfällen. Har sällan spelat huvudrollen den här säsongen och därför kändes det säkert extra skönt att få göra det i lördags.

Försvarare:

Rafael Pérez. Talleres (1)
Kommentar: Precis som hela försvaret gjorde Pérez en stabil insats mot Godoy Cruz. Fick dessutom kröna alltsammans med att göra mål.

David Martínez. River Plate (1)
Kommentar: Satte inte en fot fel när River Plate besegrade Patronato med 5-0 i söndags.

Frank Fabra. Boca Juniors (2)
Kommentar: Stabil på vänsterbacksplatsen och har verkligen rest sig, prestationsmässigt, under Battaglias ledning.

Mittfältare:

Agustín Almendra. Boca Juniors (4)
Kommentar: Dom senaste omgångarnas man ihop med Julián Álvarez. Är förmodligen inne i sitt livs form och hamnade återigen i målprotokollet mot Aldosivi.

Cristian Bernardi. Colón (1)
Kommentar: Speldirigenten och målskytt mot Platense i lördags. När han är på spelhumör är Bernardi en enormt viktig spelare för sitt Colón.

Edwin Cardona. Boca Juniors (2)
Kommentar: Gjorde sin bästa insats den här säsongen när Boca Juniors besegrade Aldosivi med 3-0 under måndagskvällen. Bidrog med kreativitet framåt och hamnade dessutom i målprotokollet. Så nära en topprestation man kan komma.

Alan Velasco. Independiente (3)
Kommentar: Alan Velasco stod för ett elegant – och väldigt känslosamt mål mot Arsenal i lördags. Den unge anfallarens kusin gick tragiskt bort nyligen, efter att ha tagit sitt liv, och det var en märkbart rörd Velasco som dedikerade sitt mål till sin bortgångne familjemedlem.

Agustín Palavecino. River Plate (2)
Kommentar: Har varit väldigt duktigt under dom senaste omgångarna och blivit den kreativa kraft på mittfältet som Gallardo hela tiden önskat, sedan Palavecino skrev på kontraktet. Gjorde öppningsmålet mot Patronato med ett distinkt distansskott och levererade dessutom en assist till ett av Julián Álvarez mål.

Anfallare:

Julián Álvarez. River Plate (8)
Kommentar: Fyra mål mot Patronato blev Julián Álvarez facit under söndagskvällen. Även om flera av målen var direkta bjudningar ifrån målvakten Matías Ibáñez går det inte att bortse ifrån att Álvarez var på hugget, vid samtliga, och gjorde fyra mål i en och samma match. Anfallaren är just nu ligans tveklöst hetaste spelare och toppar skytteligan på sina 15 gjorda mål.

Lucas Janson. Vélez Sarsfield (2)
Kommentar: Gjorde dubbla mål mot San Lorenzo och var exemplarisk i det mesta han tog sig för. Har haft en lite ojämn säsong den här hösten, men när Janson är på spelhumör är det få försvarare i Argentina som kan stoppa honom.

Tränare:

Sebastián Battaglia. Boca Juniors (1)
Kommentar: Har lyft Boca något enormt i tabellen, sedan han tog över, och dessutom tagit dom till finalen av Copa Argentina. Battaglia imponerar på många sätt och vis och det ska bli oerhört intressant att se vad han kan göra med detta lag under en längre tidsepok. Spännande kommer det, minst sagt, att bli.