Uddamålsseger mot Peru

Argentina besegrade Peru med 1-0 under torsdagskvällen på Estadio Monumental i Buenos Aires.

Det blev kanske inte den allra mest sprakande tillställningen som Argentina bjudit på under den senaste tiden – men seger blev det hursomhelst i slutändan. Peru stretade emot hyfsat bra och det hela avgjordes med en stenhård nick av Lautaro Martínez.

Målet föll i den 43:e minuten efter ett vackert högerinlägg ifrån Molina som prickade pannan på en framrusande Martínez. Argentina var bättre än Peru, men kanske inte så markant som många av oss hade förväntat oss.

Peru hade en stor möjlighet till kvittering när man tilldelades en straff under inledningen av den andra halvleken. Fram klev den förre MFF-spelare Yoshimar Yotún och han skickade bollen i ribban och ut.

Segern innebär att den förlustfria sviten förlängs för Argentina, att man befäster sin andraplats i gruppen och ångar på mot nästa års världsmästerskap. Nästa landslagssamling är i november.