Gimnasia i djup ekonomisk kris – morgondagens match mot Newell’s Old Boys i fara

Gimnasia är i en djup ekonomisk kris och morgondagens match mot Newell’s Old Boys är i fara.

Det finns inte särskilt mycket att roa sig över just nu ifall man är supporter till Gimnasia. La Plata-klubben går trögt i ligaspelet, har en gedigen skadelista där Nicolás Contín adderades i den förra veckan med en allvarlig knäskada. Nu kan stora ekonomiska problem också adderas till denna dystra lista.

Gimnasia har haft problem med ekonomin under flera säsonger, men lyckats hålla sig flytande dels tack vare spelarförsäljningar, men även generösa lån ifrån supportrar. Nu verkar det dock inte gå att sopa problemen under mattan längre. Under fredagen kom det uppgifter om att klubben är så pass illa därhän, ekonomiskt, att eftersom personal inom klubben inte fått sin lön har dessa lagt ner sitt arbete tills vidare.

Hur länge detta kommer fortlöpa är ännu inte specificerat och beror helt och hållet på när klubben betalar ut lönerna som dom är skyldiga.

”Situationen är ohållbar just nu i klubben. Inte förrän det syns en förändring på våra bankkonton kommer det att bli en förändring. Vi vill inte sätta morgondagens match i fara, eftersom vi förväntar oss att pengarna kommer under dagen. Men om dom inte gör det, ja då finns det såklart en risk”.

Mycket av dom ekonomiska problemen har såklart med COVID-19 att göra då månader utan matcher tärde på klubbens, redan innan, ansträngda ekonomi. Förra året konstaterade presidenten Pellegrino att situationen, redan då, var allvarlig och det har den egentligen varit ända sedan 2017.

Då låg den totala skulden på drygt 13,000,000 dollar. Den har visserligen nu sjunkit till 8,100,000, men intäkterna har även dom rasat i botten, vilket lett till att det inte finns särskilt mycket ljus kvar i tunneln.

För några veckor sedan tillträdde Néstor Gorosito som ny huvudtränare för Gimnasia. Vad det verkar tog han över ett sjunkande skepp som nu ser ut att vara på väg att kapitulera helt och hållet. Det är inte särskilt roligt att vara Gimansia-supporter just nu.

Utöver detta har klubben kallat till ett extrainsatt årsmöte den 28 oktober.