Carlos Auzqui: ”Det är River som har pressen på sig att vinna”

Talleres jagar River Plate tätt i hälarna och en av spelarna som varit mest framstående, för Córdobaklubben, under säsongens gång är Carlos Auzqui.

Han har ett förflutet i River Plate och är faktiskt på lån, just nu, ifrån storklubben till Talleres. Men just detta är såklat ingenting som Carlos Auzqui reflekterar över när han – och Talleres nu jagar River i toppen av tabellen. Varje seger väger blytungt och om en vecka möts dom båda lagen i Córdoba på Estadio Mario Alberto Kempes.

”Det är River som har pressen på sig, inte vi. Det är dom som har kravet på sig att vinna saker”.

Carlos Auzqui har utvecklats till en av Talleres viktigaste pjäser och är en av dom spelarna som tränaren Medina har använt sig allra mest av under denna säsongens gång. 30-åringen ägs fortfarande av River Plate och har haft två utlåningar innan denna till såväl Lanús som Huracán. Just nu sägs det att Talleres vill köpa loss den offensive mittfältaren för 2,500,000 dollar.

”Vi känner oss lugna i laget. Vi slåss underifrån med ödmjukhet och hårt jobb. För oss är varje match avgörande. Självklart vill vi fortsätta att jaga River i hälarna”.

Först väntar dock Colón till helgen för Talleres vidkommande. Till denna match saknas Enzo Díaz som fick sitt femte gula kort för säsongen, mot Tucumán, och är avstängd. Ett gult kort som huvudpersonen själv medgav var medveteten för att inte riskera att missa mötet med River Plate.