Omgångens lag: 15 – ”Försvararnas omgång”

Omgång 15 är färdigspelad i Argentina och därför kommer här omgångens bästa elva.

Blått = omgångens spelare.

Målvakt:

Gastón Gómez. Racing Club (2)
Kommentar: Matchvinnare mot Patronato med sin straffräddning. En levande vägg i målet.

Försvarare:

Marcelo Weigandt. Boca Juniors (1)
Kommentar: Var nästan överallt i 4-2-segern över Lanús. Gjorde mål, ordnade straff och var ständigt aktiv såväl offensivt – som defensivt. Klockren insats!

Felipe Peña Biafore. River Plate (2)
Kommentar: Fick starta i mittförsvaret när River Plate saknade en handfull spelare pga. landslagsuppehållet. Peña Biafore gjorde en stabil insats och var på det hela taget bortalagets bäste spelare.

Paolo Goltz. Colón (1)
Kommentar: Gjorde öppningsmålet mot San Lorenzo som senare bäddade för dom tre poängen.

Nahuel Tenaglia. Talleres (3)
Kommentar: Målskytt igen när Talleres tog tre viktiga poäng i toppen av tabellen, mot Tucumán, under måndagen. Är en av seriens bästa försvarsspelare.

Cesár Ibañez. Huracán (1)
Kommentar: Gjorde ett drömmål mot Central Córdoba i fredags som bäddade för Huracán tredje raka seger.

Mittfältare:

Agustín Almendra. Boca Juniors (1)
Kommentar: Har kommit tillbaka till gammal god form igen och stod för en exemplarisk insats mot Lanús i lördags. Blev dessutom målskytt.

Edwin Cardona. Boca Juniors (1)
Kommentar: Bidrog med mycket i det offensiva spelet och levererade bl.a. två assists mot Lanús. Fick utgå tidigt i Superclásicot pga. Rojos utvisning och därför var det säkerligen skönt för Cardona att få göra en fin insats mot Lanús.

Diego Valoyes. Talleres (1)
Kommentar: Bäst på plan när Talleres besegrade Tucumán med 2-0. Har inte riktigt nått upp till samma nivå den här säsongen, som i fjol, men bidrar ändå ofta med sina offensiva spetsegenskaper.

Anfallare:

Luciano Gondou. Sarmiento (1)
Kommentar: Segerorganisatören för Sarmiento mot Aldosivi i lördags. Gjorde öppningsmålet och bidrog sedan med en energi som laget behövde för att stänga matchen. Bara 20 år gammal, men visar redan en stor mognad i spelet.

Gino Infantino. Rosario Central (1)
Kommentar: Att bli tvåmålsskytt mot Estudiantes, i fredags, var onekligen inte fy skam för 18-åringen som gjorde sin blott tredje match ifrån start i Centrals tröja.

Tränare:

Marcelo Gallardo. River Plate (2)
Kommentar: Fick ihop laget på ett bra sätt trots alla frånfall i form av landslagsuppehåll – och skador. Det var kanske inte den snyggaste segern i år, men i helgens möte med Banfield var det uteslutande dom tre poängen som räknades.