Argentina hade uppvisning och besegrade Uruguay på Monumental med 3-0

Argentina besegrade Uruguay på Estadio Monumental i Buenos Aires under söndagskvällen med 3-0. 

Det blev en sprakande tillställning när Argentina besegrade Uruguay med 3-0, under söndagskvällen, i VM-kvalet till mästerskapet i Qatar nästa år. Rodrigo De Paul skojade med Luis Suárez innan avsparken och publiken sjöng ”El que no salta es un inglés”.

När väl matchen började spelade Argentina en fin fotboll och fick också utdelning på sina målchanser. Lionel Messi sken ikapp med publiken och gjorde sitt 80:e landslagsmål för Argentina efter 37 minuters spel. Elegant framspelad av Lo Celso valde Messi sedan att lyfte fram bollen mot Nicolás González, men utan att denne nådde bollen som istället förpassade sig hela vägen in i målet.

Argentina var otroligt dominanta genom hela matchen och det var längesedan jag såg Uruguay såhär uddlösa – och idéfattiga. Hemmalaget ökade på till 2-0, strax innan halvtidspausen, genom Rodrigo De Paul efter ett snabbt kombinationsspel. Argentina hade bud på fler mål i den första halvleken, men det hela stannade vid 2-0.

Det blev många jubel på Monumental under söndagskvällen när Argnetina besegrade Uruguay med klara 3-0.

Istället kom trean efter dryga timmen spelad genom Lautaro Martínez. Återigen var det ett vackert anfall, med en fin upprullning, som avslutades med att Martínez satte 3-0 i öppet mål. Det syntes tydligt att detta mål hade en enorm betydelse för Martínez som var märkbart rörd där han satt på bänken efter att ha blivit utbytt mot Joaquin Correa.

Tack vare segern befäster Argentina sin position som tvåa i kvalgruppen, bakom Brasilien, och knaprar dessutom in två poäng på ledarna efter att dessa tappat poäng mot Colombia under gårdagen. Härnäst väntar Peru på torsdag. Även den matchen spelas på Estadio Monumental i Buenos Aires.