Röster efter mötet med Paraguay: ”Det fattades bara ett mål”

Argentina spelade 0-0 mot Paraguay under torsdagskvällen och såhär tyckte huvudrollsinnehavarna själva om matchen.

Poängen under gårdagen kan visa sig bli oerhört viktig för Argentina framöver. En som var nöjd med insatsen, trots att det inte blev någon seger, var förbundskaptenen Lionel Scaloni.

”Det fattades bara ett mål för våran del, framförallt i några spelsekvenser som var väldigt klara. För även om Paraguay gjorde saker svårt för oss, emellanåt, var vi dom som dominerade matchen”.

”I början försökte vi spela igenom deras linjer, och det var under dessa ögonblick som vi spelade som bäst och skapade många målchanser. Senare, under dom sista 15 minuterna, försökte vi med lite mer snabbhet och djup i spelet eftersom matchen blev mer öppen. Men inte heller detta gick vägen”.

Summan av alltihop då?

”Den första halvleken var nästan bara vi för hela slanten. Den andra halvleken var lite mer jämn. Samtidigt var vi det bättre laget, men såhär är den här sporten ibland. Även om du är bättre än din motståndare har du inte alltid ett resultat som visar det”.

Angående att Scaloni valde Molina som högerback framför Montiel.

”Jag tror att jag har sagt det ett antal gånger. Molina ger oss mycket djup och snabbhet i spelet. Och Gonzalo (Montiel), även om han känner sig bra föredrog vi att han vilade i denna match”.

**

Mittfältaren Leandro Paredes var också hyfsat tillfreds med Argentinas insats.

”Det blev ingen förlust, vilket är viktigt. Vi hade många chanser och dom sårade oss inte så mycket. Sanningen är den att vi gjorde allt för att vinna mot Paraguay”.

Samtidigt var Paredes inte nöjd med gräsmattan på Estadio Defensores del Chaco i Asunción.

”Den var inte i sitt bästa skick. Den tillätt inte oss att bedriva vår typ av spel”.