Omgångens lag: 14 – ”Derbyhjälten på Monumental”

Omgång 14 är färdigspelad i Argentina och därför kommer här omgångens bästa elva.

Blått = omgångens spelare.

Målvakt:

Sebastián Torrico. San Lorenzo (1)
Kommentar: Var i stort sett helt avgörande för att San Lorenzo skulle få med sig en pinne borta mot Tucumán. Torrico är ofta en vägg i målet och en av få som får godkänt såhär långt in på säsongen i storklubben.

Försvarare:

Matías de los Santos. Vélez Sarsfield (1)
Kommentar: Poängräddare för Vélez Sarsfield hemma mot Independiente i helgen. Kvitteringen kom på tilläggstid, men även innan dess hade Santos gjort en fin insats.

Robert Rojas. River Plate (1)
Kommentar: Stabil insats i derbyt mot Boca Juniors. En favorit hos tränaren Marcelo Gallardo.

Adonis Frías. Defensa y Justicia (1)
Kommentar: Satte nästan inte en fot fel i 3-0-segern över Talleres under gårdagen. Har haft en fin utvecklingskurva under sin sejour i Defensa y Justicia.

Mittfältare:

Alan Soñora. Independiente (3)
Kommentar: Gjorde dubbla assist i 3-3-mötet med Vélez Sarsfield. En skön spelartyp som har alla egenskaper för spela i nummer 10-rollen.

Santiago Simón. River Plate (1)
Kommentar: Har utvecklats fint under den här säsongen och tagit en ordinarie plats i Marcelo Gallardos lagbygge. Assisterade till Julián Álvarezs andra mål mot Boca Juniors.

Thiago Almada. Vélez Sarsfield (4)
Kommentar: Ständigt i blickfånget när Vélez Sarsfield spelar. Hamnade återigen i målprotokollet under helgens möte med Independiente.

Martín Ojeda. Godoy Cruz (4)
Kommentar: En av säsongens största utropstecken. Var stundtals briljant mot Newell’s Old Boys och bortsett ifrån sina dubbla mål höll han även på göra ett rabona-mål ifrån högerkanten.

Anfallare:

Gastón González. Unión (1)
Kommentar: 20-åringen har varit ett fin injektion i Unión den här säsongen. Gjorde dubbla mål mot Aldosivi i fredags.

Julián Álvarez. River Plate (4)
Kommentar: Derbyhjälte mot Boca Juniors med sina dubbla mål. Skapade stor oreda för motståndarna med sina smarta löpningar. Som jag nämnt tidigare är Julián Álvarez redo för större uppgifter snart och det är förmodligen bara en tidsfråga innan han lämnar River Plate.

Miguel Merentiel. Defensa y Justicia (1)
Kommentar: Två mål mot Talleres och hemmalagets store segerorganisatör. Trivs när Defensa y Justicia ligger på kontring, vilket man i huvudsak gjorde mot serieledarna.

Tränare:

Marcelo Gallardo. River Plate (1)
Kommentar: Tränaren sken ikapp med sina spelare och supportrarna på läktarna när River Plate vann Superclásicot mot Boca Juniors i söndags. Jagar sin första ligatitel som huvudtränare för River – den enda pokal som Gallardo hittills inte bärgat i egenskap av tränare för storklubben.