Välkomna till ett Superclásico med publik

Välkommen mina vänner till ett Superclásico med publik. Oj vad jag har saknat att få skriva dom sista orden i den meningen.

”Hay público” hörs runt hela Argentina just nu – det är publik igen på läktarna och det märks. I Sverige får vi nu fylla arenorna till 100%, men i Argentina är det hittills bara 50% som gäller – dock har känslan i flera av matcherna varit en annan.

Ikväll kommer 36,000 River Plate-supportrar att bege sig till Estadio Monumental för mötet mellan River Plate och Boca Juniors. Ett derby som slår det mesta i världen, det är bara att kallt konstatera. Detta är årets femte Superclásico, dock kommer det givetvis vara som så att med publiken tillkommer en extra dimension – och krydda till hela spektaklet.

Båda lagen jagar serieledarna Talleres och man gör det med lite olika förutsättningar. Boca Juniors hade enorma problem under inledningen på säsongen varpå man bytte tränare ifrån Miguel Ángel Russo till Sebastián Battaglia. Det gav effekt. Hittills är nämligen storklubben obesegrade under den orutinerade tränarens ledning och i skrivande stund ligger man på en åttonde plats i tabellen.

Hos River Plate har situationen – och säsongen varit annorlunda. Man har varit betydligt jämnare än Boca Juniors, men har samtidigt inte riktigt hittat ett tillfredsställde spel i fler än några matcher åt gången. Gallardos lag är dock sammansvetsat och med tanke på att tränaren varit på sin post sedan 2014 är hans spelidé väl insmord i spelarnas medvetande. River Plate placerar sig på en andraplats i tabellen, två poäng bakom ledande Talleres.

Inför kvällens derby har Gallardo öst lovord över Sebastián Battaglia och Rivers tränare verkar tillfreds med att Bocas nye tränare satsar mer på offensiven än defensiven. Detta är nämligen något som River Plate haft enorma problem med under dom senaste derbyna där Russo t.ex. valde att spela en fembackslinje i ena derbyt och faktum är att Boca inte förlorade något derby under Russos andra epok i klubben.

Förmodade startelvor för respektive lag:

River Plate: Armani: Casco, Rojas, Díaz, Angileri: Simón, Pérez, De La Cruz: Palavecino: Romero, Álvarez.

Boca Juniors: Rossi: Advíncula, Izquierdoz, Rojo, Fabra: González, Campuzano, Almendra: Cardona: Pavón, Orsini.

**

Matchen har avspark i afton klockan 22:00, svensk tid, och kan ses på Fanatiz.tv, TNT Sports och Fox Sports Premium Argentina.