San Lorenzos kräftgång fortsätter efter 0-0 mot Tucumán: ”Supportrarna ska sägas vad dom tycker”

San Lorenzos kräftgång fortsätter i ligaspelet. Igår inkasserade man ytterligare ett poängtapp och frustrationen är nära bristningsgränsen bland klubbens supportrar efter åratal av svaga resultat. Briserar allt om en vecka?

Lagkaptenen Néstor Ortigoza kliade sig i huvudet efter gårdagens poängtapp mot Tucumán på bortaplan. San Lorenzo fortsätter att ha det kämpigt i ligaspelet och gårdagens mållösa 0-0-match var storklubbens sjätte raka bortamatch utan seger. Just nu placerar dom sig på en 14:e plats i tabellen och är långtifrån där man vill vara. Samtidigt som känslan är att ingen riktigt vet hur man ska ta sig ur situationen man just nu befinner sig i.

”I den första halvleken gjorde vi bra saker, men vi saknar övertygelsen och självförtroendet när vi har bollen. Självförtroende och beslutsamheten för att söka efter mål framåt. Och sen när vi får en man utvisad då blir såklart saker och ting ännu jobbigare”.

Det har riktats stark kritik mot San Lorenzo, under hela säsongen, ifrån supportrarnas sida och det är inget som ser ut att avta framöver.

”Spela med publik? Det är härligt, det gör mig glad att vi har publik på matcherna igen. Nu ser vi fram emot matchen nästa måndag och att få se våra supportrar. Dom har ju sagt att dom ska skrika kvävesord mot oss… Vi behöver dom, att dom kommer hit och säger vad dom tycker”.

Nästa måndag väntar Colón på hemmaplan för San Lorenzos del och det ska bli intressant att se vilket mottagande supportrarna ger sina spelare efter mer än 1,5 års publikuppehåll. Stökigt värre i storklubben.

**

Övriga resultat under lördagen:

Godoy Cruz – Newell’s Old Boys. 2-2.
Kommentar: Newell’s gick upp till en 2-0-ledning under den första halvleken, men Godoy hittade tillbaka in i matchen under matchens avslutande 45 minuter. Martín Ojeda var matchens behållning, som så många gånger förr under säsongen, och satte hemmalagets båda mål. Dessutom var han nära att få dit ett rabonamål som Aguerre fick sträcka ut ordentligt på.

Platense – Patronato. 0-0.
Kommentar: Ganska avslagen tillställning där hemmapubliken äntligen fick se sitt lag i Primera Division, på plats, efter 21 års väntan. Stort!

Huracán – Arsenal. 1-0.
Kommentar: Över 20,000 åskådare på läktarna och fin stämning när Huracán vann med 1-0. Matchens enda mål gjordes av den mustaschprydde Matías Cóccaro under den första halvleken.

Huracáns Matías Cóccaro hoppade upp på staketet intill supportrarna för att fira tillsammans med dom på läktarna efter sitt segermål mot Arsenal under gårdagen.

Vélez Sarsfield – Independiente. 3-3.
Kommentar: En galet underhållande match slutade med delad pott på Estadio José Amalfitani i Buenos Aires. Vélez tog ledningen med 1-0 genom Juan Lucero, men Independiente vände på steken genom dubbla mål av Silvio Romero och ett av Ayrton Costa. I slutskedet vaknade Vélez dock till liv igen och efter mål av Almada och Matías de los Santos, i matchens absoluta slutskede, fick hemmalaget med sig en poäng. ¡Partidazo!