Gallardo inför det stundande derbyt, intresset ifrån Barcelona och Matías Suárez: ”Denna match har en krydda ingen annan match har”

Marcelo Gallardo pratade bl.a. om det stundande derbyt, mot Boca Juniors, på fredagens presskonferens.

Marcelo Gallardo är en rutinerad filur i dessa sammanhang. Som spelare var han med och spelade åtskilliga derbyn mot Boca Juniors och även som tränare har det blivit ett antal drabbningar. Trots detta, medger han själv, är det alltid extra speciellt när ett Superclásico närmar sig.

”Att spela ett Superclásico är något fantastiskt enligt mig. Att ha fötts in i denna förening och fått uppleva dessa typer matcher sedan man var liten gör att jag känner det på ett speciellt sätt. Och det är något som jag ser som ett privilegium. Jag vill njuta av matchen trots den stora betydelsen, och pressen, som allt runt omkring får en att känna. Denna match har en extra krydda till sig som ingen annan match har. Jag har alltid föredragit att spela dessa matcher framför att förbereda dom i egenskap av att vara tränare”.

Samtidigt vill River Plates huvudtränare inte fästa allt för stor betydelse på söndagens resultat.

”Matchen på söndagen avgör inte säsongen. Vi är halvvägs genom säsongen och dom som fortsätter att vara i toppen och är jämna kommer att skaka av sig övriga lag. Men det är alldeles för tidigt att säga att turneringen avgörs nu. Du kan sätta oss som en utmanare, och en seger på söndag hade såklart stärkt oss i kampen om ligatiteln”.

Under helgens omgång är det återigen publik på dom argentinska fotbollsarenorna. 50% av läktarna att tillåtna att fyllas upp och supportrar som fått minst en vaccinspruta får gå på match. För Rivers del innebär det att man får släppa in 35,000 åskådare i söndagen möte med Boca Juniors.

”Publikens återkomst genererar en positiv känsla för oss alla. Att kunna visa upp oss för publiken, som kommer sammanstråla med spelarna på plan, det ger en extra känsla till matchen. Detta ger oss en extra motivation jämfört med tidigare matcher. Fotboll utan publik är inte samma sak och att återigen få se dom, i en match som denna med den betydelse som det har, kommer att vara fantastiskt”.

Gallardo sägs finnas med på Barcelonas lista över potentiella kandidater för tränarposten.

**

Gallardo om Matías Suárez och anfallarens skadefrånvaro.

”Det har varit en tung frånvaro under den här perioden. Det är en kvalitetsspelare som känner sig lite bättre, men inte så som vi vill att han ska vara. Tråkigt nog har vi inte kunnat räkna med honom den senaste tiden. Vi får se om han blir ytterligare lite bättre och kan spela en stund (på söndag), för det har varit en frånvaro som vi lidit mycket av”.

Intresset ifrån Barcelona för tränaren.

”Jag är mycket fokuserad på söndagens match. Alla vet att min tanke och beslut är att fullfölja kontraktet till december. Och jag har inga vilja att bli distraherad av saker och ting som sker långt ifrån mig. Jag är fokuserad på detta, det är mitt åtagande. Jag har aldrig haft några tankar på att överge detta. Vilket syfte har det om jag berättar ifall dom (Barcelona) har tagit kontakt med mig eller inte?”