Carlos Izquierdoz inför helgens Superclásico: ”Det kommer i ett bra ögonblick för oss”

Carlos Izquierdoz är den spelaren i Boca Juniors nuvarande trupp som spelat flest Superclásico-möten. Inför söndagens match är mittbacken förväntansfull.

Sedan Sebastián Battaglia tog över Boca Juniors har man inte förlorat någon match och är obesegrade i sju raka ligamatcher. Denna fina form har renderat i att man klättrat avsevärt i tabellen och vid seger på söndag är man endast tre poäng bakom tvåan River.

”Vi kommer till matchen med en positiv känslan, men för att ge oss in i kampen om ligatiteln måste vi vinna mot River. Förhoppningsvis får ni se ett ambitiöst lag på söndag, eftersom det är det vi siktar på att vara”.

Carlos Izquierdoz har spelat tio stycken derbyn mot River Plate och är således väl medveten om vad som väntar i söndagems möte på Monumental. Men faktum är att på dessa tio derbyn har Boca bara lyckats vinna en enda match efter ordinarie speltid – ytterligare två stycken har vunnits efter straffläggning.

”Dom senaste två matcherna har varit utslagningsmatcher och i sånna matcher spekulerar man mer eftersom minsta misstag gör att du är utslagen. Men vi har mött River många gånger och känner till dom väl, även om varje derby inte är det andra likt. Idag är allt synligt, det finns inte så mycket som går att gömma. Dom (River) är ett lag som vill spela en fin fotboll, med mycket intensitet, jag ser framför mig en bra match. Vi kommer ifrån att ha fått kämpa underifrån och uppåt, utvecklas hela tiden, och med en ny tränare i mitten av allt detta. Söndagens match kommer i ett bra ögonblick för oss”.

Carlos Izquierdoz har gjort flest derbyn av samtliga spelare i Boca Juniors trupp.

**

Carlos Izquierdoz om samarbetet med Marcos Rojo.

”Jag känner mig bekväm i att spela med honom. Han är en kvalitetsspelare”.

… om dom unge spelarnas känslor inför derbyt.

”Vi snackar alla inom laget med varandra. Flera av dom unga spelarna har redan erfarenhet ifrån dessa matcher. Av samtliga spelare i truppen är jag den som gjort flest derbyn, men man försöker alltid generera ett lugn. Det är det bästa sättet att ta sig an matcherna. Samtidigt kan ibland nervositeten göra att man koncentrerar sig lite extra och blir mer fokuserad på det som komma skall”.

… om att publiken återvänder under den kommande helgen.

”Förhoppningsvis kommer publiken tillbaka, det är något vi alla längtat efter. Det är något som gör oss glada, att också få lite mer frihet kring samhället rent generellt. Denna pandemin har slagit hårt mot oss alla, inte bara för restriktionerna utan det faktum att många förlorat en närstående. Världen rör sig framåt igen och det är redan publik på dom flesta ställena. Ju fortare publiken kan vara tillbaka desto bättre är det. Vi ser väldigt mycket fram emot detta. Även om det nu till helgen blir motståndarna som får publik och inte vi, är läkarrörelsen det finaste vi har. Denna gång är det dom som får ha publik, nästa gång är det vi. Det är härligt, det har vi längtat efter”.