Kontroversielle Villa är tillbaka i Boca Juniors – bör han spela i Superclásicot på söndag?

Bör Sebastián Villa spela i Superclásicot mot River Plate på söndag? Åsikterna går i sär och den enda som egentligen vet någonting kring detta är huvudtränaren Battaglia.

Sportsligt finns det egentligen ingenting att fundera över. Sebastián Villa är en av Boca Juniors allra bästa spelare när han är på det humöret. Dock är han en kontroversiell figur som gjort sig närmast omöjlig i klubben. Detta är givetvis något som stökar till det för den colombianske yttern.

Vad har då hänt under dom senaste månaderna?

Sebastián Villa har inte spelat sedan juli månad och då i Copa Libertadores-mötet med Atlético Mineiro. Därefter hamnade han, tillsammans med hela truppen, i karantä och därefter inleddes dom personliga kontroverserna.

Boca Juniors avböjde flera bud ifrån den belgiske storklubben Club Brügge, på Villa, vilket gjorde huvudpersonen frustrerad och Villa deklarerade tydligt att han inte tänkte spela mer för Boca.

Samtidigt åkte yttermittfältaren hem till Colombia, trots att han inte fått tillstånd av klubben att göra det, och vid hemkomsten fick han en 15-dagars lång avstängning där han dels inte fått träna med övriga i laget, men inte heller burit upp någon lön.

Denna avstängning är över imorgon och då är Villa disponibel för huvudtränaren Battaglia. Colombianen har hållit igång på egen hand under denna period och bl.a. tränat tillsammans med Salvio, som gör rehab, inne i klubbens gym. Frågan är nu ifall Battaglia är sugen på att ta ut Villa till derbyt på söndag mot River Plate.

Boca har gått bra under Battaglias ledning och fått lite av en nytändning. Det är nog dock få person som inte skulle se River Plate som klara favoriter i söndagens derby. Los Millonarios har en starkare – och mer sammansvetsad trupp än Boca. Dessutom är det, som bekant, ingen hemlighet att Gallardo varit på sin post under en längre tid och hunnit sätta sin spelidé till etthundra procent.

Men bör Boca Juniors se förbi tidigare kontroverser och spela Villa ändå?

Det är en fråga som är väldigt svår att svara på. Den argentinske tidningen Olé ställde frågan till sina läsare varav en klar majoritet svarade nej. Att Villa bränt sina skepp hos supportrarna är glasklart och frågan är om Battaglia vill riskera truppharmonin genom att inkludera Villa i ekvationen.

Enligt folk i hans närhet är Villa enormt sugen på att spela fotboll igen och ser sig själv som matchvinnare på söndag. Självförtroendet är det inget fel på, men frågan är om förtroendet ifrån samtliga i – och omkring klubben är förbrukat för yttern som för ett tag sedan blev benämnd av Riquleme som den argentinska ligan bäste spelare.

Bara Battaglia vet om Villa spelar på söndag eller inte. Själv är han redo för ytterligare ett Superclásico.