Omgångens lag: 13 – ”Borde kanske vara aktuell för Scalonis landslag?”

Omgång 13 är färdigspelad i Argentina och därför kommer här omgångens bästa elva.

Blått = omgångens spelare.

Målvakt:

Franco Armani. River Plate (1)
Kommentar: Tillsammans med Julián Álvarez låg Armani bakom River Plates seger borta mot Central Córdoba i lördags. Storklubben gjorde inte sin bästa match för säsongen, men Armanis räddningar hjälpte dom en lång bit på vägen.

Försvarare:

Nicolás Fernández Mercau. San Lorenzo (1)
Kommentar:
Gjorde ledningsmålet mot Defensa y Justicia och var förmodligen San Lorenzos bäste spelare i matchen.

Elías López. Godoy Cruz (1)
Kommentar: Vilken fantastisk fin utveckling som Elías López haft sedan han kom till Godoy Cruz på lån ifrån River Plate. Gjorde återigen en klockren insats när Independiente besegrades med 4-1 i söndags.

Nahuel Tenaglia. Talleres (2)
Kommentar: Tenaglia blev återigen målskytt när Talleres befäste sin serieledning i lördags mot Rosario Central. Córdobaklubben vann med 4-1 och ytterbacken var en av dom bästa spelarna på planen – vilket han också varit under stora delar av säsongen. Kanske borde Tenaglia rent av vara aktuell för Scalonis landslag?

Mittfältare:

Ezequiel Bullaude. Godoy Cruz (2)
Kommentar: På tal om en fin utveckling tar Bullaude konstant nya fina kliv i sin. På dom senaste nio omgångarna har den offensive mittfältaren gjort fem mål och tre assist. Passar som handen i handsken i Diego Flores lagbygge. Kan faktiskt tänka mig att Bullaude skulle passa bra in i Marcelo Bielsas Leeds.

Thiago Almada. Vélez Sarsfield (3)
Kommentar: Är alltid fundamental för sitt Vélez Sarsfield och helgens möte med Sarmiento var inget undantag.

Carlos Auzqui. Talleres (4)
Kommentar: Carlos Auzqui blir bara bättre och bättre för varje match som går. Ibland kan man fundera över alla som dömde ut hans karriär under alla utlåningar som han haft dom senaste åren. Dom tänker nog ett extra varv nu.

Julián Álvarez. River Plate (3)
Kommentar: Matchvinnare mot Central Córdoba med såväl mål som assist. Kan egentligen bli hur bra som helst och det är bara en tidsfråga innan han lämnar för större äventyr i Europa.

Anfallare:

Nicolás Contín. Gimnasia (1)
Kommentar: Dubbel målgörare mot Aldosivi i helgen. Dessutom spelade han också fram till Pulga Rodríguezs 1-0-mål när Gimnasia i slutändan vann med 3-1.

Juan Manuel Cruz. Banfield (1)
Kommentar: Även han tvåmmålsskytt och då mot Tucumán i lördags. Son till Julio Cruz som bl.a. spelade i Inter.

Mateo Retegui. Talleres (1)
Kommentar: Dubbel målgörare i segermatchen mot Rosario Central. Personligen har jag varit lite kritisk till Retegui tidigare, men han har utvecklats under Alexander Medina.

Tränare:

Diego Flores. Godoy Cruz (3)
Kommentar: Det är helt makalöst hur bra Godoy Cruz spelar under Diego Flores. Sedan Bielsas f.d. assisterande tränare tog över Mendozaklubben är man bland dom tre bästa lagen i dom flesta statistiska kolumnerna.