Godoy Cruz och Boca Juniors vidare i cupen efter dubbla straffdraman

Det blev dubbla straffavgöranden när Godoy Cruz och Boca Juniors tog sig vidare i Copa Argentina under onsdagskvällen.

Vägen mot succé kan kantas ofta av många hinder och en hel del dramatik. Just dramatiken fick vi se prov på under onsdagskvällen när Godoy Cruz och Boca Juniors tog sig vidare i Copa Argentina.

Först ut var mötet mellan Mendozaklubben och Racing i Córdoba på Estadio Mario Alberto Kempes. Godoy Cruz rivstartade matchen ordentligt och hade gått upp till en 2-0-ledning redan innan 20 minuter var spelade. Racings försvarsspel var så undermåligt att det knappt kunde kallas för försvarsspel och det utnyttjade Godoy Cruz på bästa möjliga sätt.

Ezequiel Bullaude satte 1-0 ifrån nära håll innan Valentin Burgoa placerade in bollen vackert efter att ha vikt in ifrån vänsterkanten. Racing såg förbluffade ut och tränaren Ubeda kastade av sig sin jacka i frustration. Men Avellanedaklubben hittade in i matchen igen genom en knallhård nick ifrån Lisandro López precis innan halvtidspausen.

I den andra halvleken hade Racing avsevärt mycket mer boll än sina motståndare och fick utdelning genom Enzo Copetti som satte dit kvitteringen. Matchen svängde dock igen och Godoy Cruz tog också ledningen med dryga tio minuter kvar av matchen genom Matías Ramírez. Men givetvis var målskyttet inte över där utan Racing kvitterade i den sista minuten genom Javier Correa.

I Copa Argentina går man direkt till straffar efter fulltid, vid oavgjort, och därför fick mötet avgöras ifrån elvameterspunkten. Godoy Cruz satte alla sina fem straffar innan Enzo Copetti brände sin – och Racings sista straff. Därmed är Godoy Cruz vidare till kvartsfinalerna av Copa Argentina. Här väntar Tigre.

**

Även Boca Juniors och Patronato var i farten under gårdagen. Mötet som spelades i Santiago del Estero blev ganska ensidigt där Boca Juniors hade det mesta av spelet – och målchanserna, men där Patronato höll emot på ett ärofyllt sätt.

Till skillnad ifrån den föregående matchen, mellan Godoy Cruz och Racing Club, blev denna drabbning inte målrik. Matchen slutade 0-0 och väl framme vid straffsparkarna var Boca Juniors snäppet vassare. Patronato brände sina två inledande straffar vilket spelade Boca rakt i famnen.

Därmed är även Boca Juniors vidare, men i deras fall handlar det om att man säkrat en semifinalplats då man var snäppet längre fram i turneringen än Godoy och Racing. För deras del väntar segraren mellan Argentinos Juniors och San Telmo i den kommande semifinalen.